Datum

29 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Gelukkig geen afgelasting vandaag. Ondanks de overvloedige regen kon de wedstrijd om 14:30 van start op een verassend goede echte grasmat.

Het spelbeeld van vandaag leek een beetje op dat van vorige week, een sterk aandringend DSOV en een tegenstander die met gevaarlijke uitvallen DSOV probeert te verschalken.
Zo'n vijf a zes goede kansen voor DSOV om op voorsprong te komen gingen verloren. DSOV bleef het proberen maar kreeg de deksel op haar neus. In de 39ste minuut betekende balverlies op het middenveld en een lange bal naar de spits van Papendorp een 1-0 achterstand. Dat hielp blijkbaar DSOV over de drempel want al twee minuten later produceerde Hicham Lechkar een mooie voorzet. Hitman Roberto de Randami kopte de bal onberispelijk in (1-1).

De rust was er om even op te drogen.

Na rust eenzelfde spelbeeld, een sterk DSOV dat aandrong tegen een verdedigend Papendorp. En inderdaad was het DSOV dat nu de leiding nam. De ingevallen Gioney Capello soleerde door de verdediging van Papendorp maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. DSOV spits van vandaag Loet de Kwant was alert en kon de rebound intikken (1-2). Daarna weer kans op kans voor DSOV, ballen op de paal, op de lat, het was om bijna wanhopig te worden. Tot schrik van de natte DSOV supporters, in de 60ste minut, bij een van de schaarse uitvallen van Papendorp speelde de sterke spits zich goed vrij en drukte droog af (2-2). DSOV liet zich niet uit het veld slaan en ging gewoon door met aandringen. Weer was het Gioney die aan de basis stond van een nieuwe voorsprong met een mooie bal in de breedte naar Lars van Rijn. Lars faalde niet en tekende de 2-3 aan. Die voorsprong werd in de 78ste minuut nog wat rianter toen JP Kerkeboom Lars in de diepte wegstuurde. Ook nu een balletje breed, nu naar Loet, betekende de 2-4. Het leek in de 90ste minuut nog even spannend te worden toen keeper Tarek Kharboutli de gladde bal niet kon vast houden waarna alweer de spits van Papendorp de 3-4 intikte. Verder liet DSOV het niet gaan, Papendorp had de kracht niet meer om echt aan te dringen en DSOV speelde wedstrijd beheerst naar de overwinning.

Mooie overwinning mannen! Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Zaanlandia dat met twee overwinningen de kop heeft en een sterke indruk maakt. We kunnen weer aan de bak dus.