Scheidsrechter

M.K.Rampersad

Accommodatie

Onbekend

Vandaag een wedstrijd tussen twee ploegen die duidelijk hun draai nog moeten vinden in de eerste klasse A.
Na de vervelende nederlaag vorige week tegen Hoofddorp werd het echt weer tijd dat onze DSOV helden punten gingen pakken. Voordat de wedstrijd kon beginnen was er eerst een indrukwekkende minuut stilte vanwege het plotselinge overlijden vorige week van Dave Lange, oud hoofdtrainer van DSOV.

Wedstrijdsponsor Van Santen en pupil van de week Laurens Vervoort deden het voorwerk, onze mannen moesten het verder afmaken.

De Meern met nul en DSOV met drie punten is nu niet een uitgangspunt om lekker vrijuit te voetballen. Toch begint DSOV het meest voortvarend met enkele serieuze uitvallen, vaak via de zeer actieve en goed spelende Lars van Rijn. Hij levert in de eerste helft een aantal zeer goede voorzetten waar met iets meer nauwkeurigheid meer mee gedaan had kunnen worden, met name door Spiros Lomis en Loet de Kwant. Met hun vizier iets scherper was DSOV reeds met de rust grotendeels in veilige haven geweest.

Jammer genoeg blesseerde Lars zich vlak voor rust toen hij zich, uit balans gebracht, verstapte en zijn enkel blesseerde. Of dat de reden was is niet helemaal duidelijk maar na de rust besloot trainer Bart Jansen al snel tot een dubbele wissel. Lars en Loet de Kwant werden vervangen door Gioney Capello en broer Vince de Kwant.

Dit bracht nieuw vuur en DSOV wist de druk op het doel van de Meern op te voeren en die periode duurde tot aan de 65e minuut. Met wat meer overtuiging en doelgerichtheid had de tegenstander op een ruime achterstand gezet kunnen worden na een stortvloed aan kansen. Nu bleef het bij een enkele goal, die door Hicham Lechkar werd gemaakt, waarbij hij de bal vanaf de rechterflank bij de tweede paal binnen draaide. Al waren sommige mensen ervan overtuigd dat Spiros Lomis er nog met zijn voet aan had gezeten.

Neemt niet weg dat de 1-0 zeer welkom was en luid werd bejubeld door het DSOV-publiek.

Maar zoals ik al zei duurde deze periode tot de 65e minuut en vielen er geen doelpunten meer. En vanaf dat moment gingen sommige spelers de voorsprong verdedigen waar anderen naar voren bleven rennen, waardoor het veld uit elkaar viel en de tegenstander zijn kansen begon te ruiken.

Hierdoor werden de laatste twintig minuten een onnodig spannende periode waarin ook de gelijkmaker ook zomaar had kunnen vallen.

Dit gebeurde uiteindelijk niet en dus won DSOV op z’n tandvlees drie punten maar dit blijft op deze manier niet goed gaan.

Iets nauwkeuriger zijn in de eindfase en als ploeg blijven spelen is cruciaal zeker aankomende week in, opnieuw, een thuiswedstrijd tegen LSVV.