Datum

24 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Rond het grote en mooie complex van Legmeervogels zorgden wielrenners voor de sportieve entourage door om met een groot peloton om het complex te cirkelen. De zon scheen uitbundig en het kunstgrasveld lag er strak bij. Met een omheining op hanghoogte en het zonnetje op de kop was het dan ook goed toeven in Uithoorn.

De mannen op het veld hadden voor dit alles geen oog. Beide teams wilden winnen. Waar DSOV onwennig en onrustig slordig begon ging Legmeervogels direct over op het onder druk zetten van het DSOV doel. Toch was het DSOV dat de eerste opgelegde kans kreeg. Een voorzet werd door Joey Carolina vlak voor doel ingekopt. Helaas ging de bal na een stuit over het doel. De tweede kans was niet lang daarna weer voor DSOV na weer een voorzet vanaf rechts. Ook nu ging de kopbal er niet in. Legmeervogels bleef met goed veldspel de DSOV verdediging onder druk zetten maar die gaf, af en toe geholpen door wat kunst en vliegwerk, geen krimp. Een vrije trap vanaf de rand van de 16 werd vakkundig door de goed keepende Dennie van der Giezen gepareerd. Mede door het veelvuldige balverlies en slordige spel kon DSOV zelf niet meer gevaarlijk worden. Zo werd de rust met 0-0 bereikt.

De toeschouwers die wat te lang in de kantine hadden getreuzeld hadden pech want al na vijf minuten in de tweede helft was het zeer verassend 0-2 voor DSOV. Misschien was Legmeervogels nog in gedachte bij de rust en nog niet helemaal wakker, want bijna direct na de hervatting kreeg DSOV een penalty toegekend wegens het in de rug duwen van Joey in het strafschopgebied. Vince de Kwant schoot de bal er onberispelijk in (0-1). Een paar minuten daarna was het weer raak. Nu was het Joey zelf die de bal in het net schoof (0-2).

Legmeervogels leek hierdoor van slag en kon het niveau van voor de rust niet meer halen. Zo kreeg DSOV wat meer lucht en dacht zelfs de voorsprong te vergroten toen Levi van Nispen voor het doel van Legmeervogels vrij in kon schieten. Zijn schot belande helaas voor DSOV naast de verkeerde kant van de paal. Legmeervogels kreeg niet echt meer grote kansen maar werd in de 72ste minuut geholpen door de scheidsrechter die hands van keeper Dennie constateerde bij een uittrap waarbij hij net iets te ver zijn strafschopgebied uitkwam. Dus weer een vrije trap op de rand van de 16. Deze keer was het schot van Rodney Smorenberg Dennie te machtig en dus was het 1-2.

Legmeervogels ging nu met alle macht op zoek naar de gelijkmaker en kreeg nogmaals een vrije trap op de 16 meterlijn. Het DSOV legioen hield de adem in maar gelukkig ging het schot ruim over het doel. Met een paar goede reddingen hield keeper Dennie het doel verder schoon tot aan het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Zo won DSOV dus deze wedstrijd, ondanks het slordige spel en kon het daarmee drie heel belangrijke punten bijschrijven.

Het nakaarten in en voor de enorme kantine van Legmeervogels kon beginnen. Vreemd overigens dat die kantine voor het merendeel gevuld was met het DSOV legioen. Waar was het Legmeervogels legioen?

Volgend weekend even vrij en dan opmaken voor de uitwedstrijd tegen AFC 34 in Alkmaar op 10 maart. Het worden nog spannende weken.