DSOV pakt op de Zijdewinde thuis drie heel belangrijke punten tegen Legmeervogels (2-0)

2 - 0

Legmeervogels 1 (zon)

30'
Assist: Spiros Lomis
Spiros Lomis (scrimmage)
80'

1e klasse A

7 april 2019 14:00

A.G.J. van Loenen

Onbekend

Eerder al was een voorwedstrijd gespeeld tussen pupillenteams van beide opponenten maar traditiegetrouw was de echte aftrap voor de pupil van de week. Deze keer een unieke gebeurtenis want de tweelingbroers Dico en Thimas Ruiter mochten de bal in het spel brengen om te proberen een doelpunt te maken. Dat lukte en de toon was gezet.

DSOV begon zeer goed aan de wedstrijd. Fel op de bal zette de ploeg meteen druk op het afwachtende Legmeervogels. Vooral Spiros Lomis en Vince de Kwant waren een plaag voor de verdediging van de bezoekers. Al in de zesde minuut zag Vince de keeper van Legmeervogels wat ver voor z’n doel staan en probeerde het vanaf 30 meter. Helaas belande zijn schot net op de lat. Met goed aanvalsspel van DSOV bleven de kansen komen. Een mooi 1-2 tje tussen Spiros en Vince waarna het schot van Vince net werd gesmoord, weer een schot Vince na een lange bal, maar net naast het doel. Uiteindelijk kwam na een half uur spelen de zeer terechte 1-0 toch tot stand na een prachtige voorzet van Spiros van rechts die door Vince op zeer bekwame wijze werd afgerond.

Of dit inderdaad na een half uur was is de vraag voor uw verslaggever. De scheidsrechter had namelijk verordonneerd dat het scorebord uit moest omdat de tijd niet zou kloppen….?! Het bleek een opmaat voor een hoofdrol van de leidende trio en zeker die van de grensrechter aan de kant van de verdediging van Legmeervogels. Je zou toch denken dat een grensrechter, aangesteld door de KNVB, van wanten zou weten, deze grensrechter, met z’n twijfelende en twijfelachtige vlagsignalen echter niet. Een prachtige kopbal van Spiros tegen de lat stuiterde volgens velen achter de lijn het veld weer in.

Spiros juichte al maar helaas te vroeg, de grensrechter had geen doelpunt geconstateerd en dus liet de scheidsrechter doorspelen, dit onder grote verontwaardiging van alles wat DSOV was. Ondanks dat ging DSOV onverdroten door met aanvallen en vlak na het niet toegekende doelpunt was het weer raak. Een mooie voorzet op Vince die deze snoeihard de touwen in knalde en dus een prachtig doelpunt. Helaas dacht dezelfde grensrechter er anders over want hij had als een van de weinigen buitenspel geconstateerd. Geen doelpunt dus. Legmeervogels voerde nu het tempo op en DSOV kwam meer onder druk, maar echt gevaarlijk konden de bezoekers niet worden. Zo werd de rust bereikt met een minimale voorsprong (1-0).

Na rust mocht het scorebord gelukkig weer aan, en ja, de 1-0 voorsprong stond er nog op. Het team van Legmeervogels had blijkbaar een donderspeech gehad in de rust want het startte veel scherper dan in de eerste helft. De verdediging van DSOV kon aan de bak. Het lukte Legmeervogels echter niet om een bres te slaan. Steeds weer stond een uitgestoken been of hoofd van een DSOV verdediger een schot op goal in de weg en was dat af en toe niet het geval dan stond keeper Danny van der Giezen paraat om de bal op te pikken. Minder dan in de eerste helft maar ook DSOV werd nog af en toe gevaarlijk. Zoals bijvoorbeeld in de 25ste minuut toen Joey Carolina doorbrak en niet lang daarna een bal via een been van een Legmeervogelsverdediger waarvoor de keeper gesterkt moest. In de 34ste minuut was DSOV weer succesvol na een curieus één tweetje met de scheidsrechter. Een bal kwam via het been van de scheids bij Joey terecht die met goed doorzetten Spiros vlak voor de goal wist te zetten. Spiros faalde niet en zo stond eindelijk die verlossende 2-0 op het scorebord (die de tijd nog steeds prima aangaf).

Legmeervogels geloofde er niet meer in en was verslagen. Zo eindigde deze wedstrijd in de o zo belangrijke en gehoopte overwinning en met drie punten bijgeschreven voor de ranglijst.

Het publiek kon met roodverbrande hoofden aan de nazit op het heerlijk zonnige en warme terras beginnen. Deel van die nazit was een huldiging voor aanvoerder Bianco Carolina die zijn 200ste wedstrijd voor DSOV gespeeld bleek te hebben. Bloemen, een dinerbon en hulde waren zijn deel.

Volgende week de derby van de Meer, Hoofddorp – DSOV. Alle hens (het DSOV legioen) aan dek dus. Aanvang 14:00 uur.