30 september 2018 14:00

N.N.B.

Onbekend

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, gras, lucht, boom en buiten
Die eerste wedstrijd was nog geen kwartier oud en DSOV stond al 0-2 achter. Na vijf minuten kwam Malcolm Esajas in balbezit op de rand van de zestien en liet de bal met een curve achter Dennie van der Giezen verdwijnen. Toen nieuweling Nayshel Marchena even later diezelfde Esajas een duw gaf binnnen het strafschopgebied wees scheidsrechter Ed Toonen terecht naar de stip en gaf daarmee Raymond Fafiani de kans de 0-2 aan te tekenen. Welkom in de eerste klasse!

Tussen die twee doelpunten had Jean Pierre Kerkeboom overigens een serieuze kans de stand gelijk te trekken toen hij in twee instanties de goed keepende Colby Harmon op zijn pad vond, uit een directe vrije trap.

Al met al een ontluisterende start maar JOS Watergraafsmeer nam na de 0-2 duidelijk iets gas terug wat DSOV in staat stelde iets van het initiatief over te nemen.

Na 20 minuten spelen was Vince de Kwant doorgedrongen in de zestien van JOS-W en werd volgens het arbitrale trio onreglementair gestopt, waarna hij zelf de toegekende penalty benutte.
Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten

Deze 1-2 stand bleef gehandhaafd tot aan de rust waarbij DSOV met iets meer mazzel, zelfs op gelijke hoogte had kunnen komen. Wel moest Martijn Goedknecht vlak voor rust nog handelend optreden na een scherpe voorzet, maar hij loste dit op door de bal corner te werken.

Na de rust had DSOV niet veel tijd nodig om orde op zaken te stellen, want in de 50e minuut begon Vince aan een solo vanaf de middenlijn en kapte op twintig meter van de goal de zoveelste verdediger uit, schoot binnen en de centrale verdediger probeerde deze inzet te blokken maar veranderde de bal van richting waardoor de keeper geklopt was en was de stand weer gelijk, 2-2.

Vanaf toen ging het spel redelijk gelijk op maar was DSOV scherper voor het doel en zeker rustiger op de bank.

Nadat Brian Wilderom na krap een kwartier een voorzet van Vince net niet binnen kon werken, was het vanaf de 65e minuut ‘bal’ aan de Zijdewinde.

Een voorzet werd door een verdediger beroerd met z’n hand en het thuispubliek schreeuwde om een penalty, de onafhankelijke assistent attendeerde de scheidsrechter op de overtreding en Vince liet zich ook deze buitenkans niet ontnemen en zo kwam DSOV voor het eerst op voorsprong in de eerste klasse.
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen, lucht en buiten

Vanaf nu was het moment dat de emoties hoog op gingen lopen: trainer Cor ten Bosch werd weggezonden door de arbiter en even later was het de beurt aan aanvoerder van JOS-W om zijn trainer te volgen met rood.

In de tussentijd verrichte Dennie een knappe redding waardoor de voorsprong gehandhaafd bleef en toen brak de extra tijd aan.

In deze extra minuten bracht Vince de Kwant de overwinning in veilige haven. Na een goeie actie bracht hij de bal bij de voor Brian ingevallen Martijn Nelis die met een fraaie knal de 4-2 produceerde.

Intussen was iedereen van JOS-W alleen nog maar bezig naar voren te rennen waarna Vince in de allerlaatste minuut nog iets meer zout in de open wond strooide, door na een rush de 5-2 tegen het net te knallen.

De scheidsrechter floot meteen hierna af, de spelers sprongen elkaar in de armen, het terras explodeerde en het nog lang onrustig in Vijfhuizen!

Met z'n drie goals en goede spel werd VInce de Kwant Man of the Match. De felicitaties met bloemen werden door de wedstrijdsponsoren Autobedrijf Blankert en We Love Volvo aan Vince uitgereikt.