27 januari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Jaren terug, toen DSOV en Hillegom en Concordia nog in de vierde klasse speelden, kwamen de teams elkaar nog wel eens tegen. Dat was ook ongeveer het moment dat uw verslaggever voor het laatst op het complex van Hillegom was. En dus keek hij z’n ogen uit. Een prachtig veld met daarnaast een clubgebouw met aangebouwde tribune waar je u tegen zegt, een topklasse accommodatie waardig. En het was fijn dat er een tribune was en nog fijner dat die net de wind in de rug had want het was guur deze dag. Zo zaten we op de natte stoeltjes in ieder geval uit de wind.

De wedstrijd begon goed voor DSOV. Al na vijf minuten een grote kans voor Levi van Nispen die net gestuit werd. Maar al rap kwam Hillegom beter in het spel en stroopte de mouwen op. Aan de andere kant zakte het bij DSOV helemaal in. De mannen, die toch normaal onze strijders zijn, werden steeds meer als makke schapen afgetroefd. Van een doordachte opbouw was ook geen sprake meer maar in plaats daarvan lukrake trappen naar voren. Een Hillegom’s doelpunt hing dan ook in de lucht. En die viel dan ook, na een fout in de DSOV verdediging sloeg de spits van Hillegom van dichtbij toe (1-0). Het bleef tot steeds grotere verbazing over het matte spel van DSOV niet bij één doelpunt maar het kwamen er al in de eerste helft twee bij na evenzovele individuele verdedigende fouten. Ook deze werden door spits Ronald Turenhout afgestraft (3-0). DSOV droop af naar de kleedkamer voor een herbezinning. Gezien het spelbeeld van de eerste helft hadden de DSOV aanhangers weinig vertrouwen meer in een goede afloop.

Na rust kwam Spiros Lomis in het veld voor de licht geblesseerde Vince de Kwant. Daarmee kwam er weer wat vechtlust terug in de ploeg. En omdat Hillegom met de 3-0 voorsprong wat achterover leek te gaan hangen kreeg DSOV nu weer de overhand. Een snelle goal al in de 49ste minuut van diezelfde Spiros gaf het team en het legioen toch weer wat hoop en het gevoel dat er alsnog wat te halen was (3-1). DSOV ging nu vol op de aanval spelen en kreeg diverse kansen. Toen Hernan Noorman, die al in de eerste helft van laatste man naar spits was opgeschoven, in het strafschopgebied naar de grond ging riep heel DSOV om een penalty maar de scheidsrechter wilde daar niet van weten. Die penalty kwam er wel toen er hands werd gemaakt in het strafschopgebied. Soeremly te Vrede faalde niet in schoot de 3-2 op het bord.

De terug gekeerde Joey Carolina werd ingebracht en DSOV bleef alles op de aanval zetten. Daardoor echter kon Hillegom soms met snelle uitvallen toch ook gevaarlijk te blijven. In de 82ste minuut gebeurde wat in de eerste helft onmogelijk leek. DSOV kwam weer op gelijke hoogte door een kopbal van Bryan Wilderom (3-3).
Nu gingen beide teams voor de winst en beide kregen ook kansen. Uiteindelijk bleef het bij 3-3 en dus weer een puntendeling.

Twee wedstrijden Hillegom met in totaal 16 doelpunten. Het publiek had dus niks te klagen. Behalve de Ajaxieden dan onder de toeschouwers want verderop in Rotterdam ging het voor hen helemaal mis.

Volgende week thuis tegen het sterke Uitgeest dat in deze ronde de grote favoriet voor de titel Jos-Watergraafsmeer pas haar tweede nederlaag toebracht. Hopelijk zijn onze mannen dan weer vanaf het begin bij de les, want dat zal nodig zijn.