DSOV hervat de competitie met een knap gelijkspel tegen FC. Boshuizen (2-2)

1e klasse A

20 januari 2019 14:00

M.de Waal

Onbekend

De "tweede helft van het seizoen openingswedstrijd", gesponsord door Masterplan, het bedrijf van onze eigen voorzitter Peter Slot, werd traditioneel geopend door de pupil van de week. Dit keer mocht Nouhayla Jelloul, voorhoede speelster in het het O9-2 team proberen het eerste doelpunt te maken. Ze maakte het nog even spannend maar kon toch met een mooie schuiver de openingstreffer maken.

Dat was een mooie opmaak voor de wedstrijd van de grote mannen. Vooraf had trainer Bart Jansen wat omzettingen moeten doen vanwege blessures bij Bianco Carolina en Sander Claasen. Die leken goed uit te pakken want DSOV nam al snel het heft in handen, terwijl Boshuizen de kat wat uit de boom leek te kijken. Al snel kwamen er dan ook kansen voor DSOV, zoals in de vijfde minuut toen de zeer actieve Levi van Nispen van dichtbij net over schoot. Later in de eerste helft nog een paar kansen voor onder andere Levi maar helaas voor DSOV lukte het niet de bal in het net te krijgen. Aan de andere kant, door het goede spel van DSOV kon Boshuizen niet of nauwelijks gevaarlijk worden. Zo werd de rust bereikt met de brilstand.

Het leek of de mannen van Boshuizen in de rust in de kleedkamer op hun donder hadden gehad van hun trainer want na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter trokken ze veel feller van leer in vergelijk met de eerste helft. Het tempo ging omhoog en nu kwam DSOV onder druk te staan. En het lukte Boshuizen wel om het net te vinden. Al in de 48ste minuut kwam een voorzet via een DSOV hoofd voor de voeten van Gerson Pisas die daarop simpel de 0-1 intikte.
DSOV vermande zich en zocht de aanval weer op. Toch bleef Boshuizen nu scherp en gevaarlijk. Tien minuten na het eerste doelpunt was het weer raak aan de DSOV kant. Weer een voorzet van rechts die dit keer afgemaakt werd door Tommy Sinteur (0-2).
De strijd leek gestreden maar daar dachten de DSOV mannen anders over. Met niet aflatende energie bleven ze goed voetballen en probeerden ze spits Levi in stelling te brengen. Vijf minuten na de 0-2 had Levi bijna de aansluittreffer op z’n schoen maar ook nu wilde de bal er net niet in. Maar eindelijk viel die welverdiende treffer dan toch. Na mooi doorzetten van Brian op rechts kon Levi dan toch zijn doelpunt optekenen (1-2). En het werd zo’n tien minuten daarna nog mooier toen dit keer Nayshel Marchena, ook nu vanaf rechts, Vince de Kwant wist te vinden. Vince kon koel en simpel de 2-2 inschuiven. Hierna probeerden beide teams nog de volle winst te pakken maar ondanks een paar kansen aan beide kanten bleef de stand steken op 2-2. Een puntendeling die recht deed aan de verhoudingen in het veld.

Al met al toch een mooie start van het tweede deel van het seizoen. We zijn al benieuwd naar volgende week waar de derby in en tegen Hillegom op het programma staat. In de thuiswedstrijd werd dit een doelpuntrijk spektakel. Aanvang 14:00 uur.
De paar thuisblijvers kunnen bij DSOV naar Feyenoord- Ajax kijken.