DSOV blameert zich in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen NVC (3-1)

3 - 1

1e klasse A

26 mei 2019 14:00

Onbekend

In de laatste wedstrijd van het seizoen moest DSOV het vandaag opnemen tegen hekkesluiter NVC in Naarden. DSOV was al veilig en speelde dus nergens meer om terwijl NVC moest winnen om niet direct te degraderen. Of de club dat erg zou vinden was de vraag want de zondagtak van NVC wordt opgedoekt. Maar toch had DSOV toch nog wel een sportieve verplichting, zeker jegens het trouwe DSOV legioen dat ook vandaag weer van de partij was maar ook jegens Hillegom dat met NVC knokte om een nacompetitieplaats.

Helaas bleek het al snel dat DSOV vandaag niet echt gemotiveerd was, het kon daarom ook geen enkel moment in de wedstrijd komen. NVC had een andere instelling en knokte om een overwinning. Al na zo’n tien minuten spelen ging het mis voor DSOV toen een NVC aanvaller ongehinderd mocht aanleggen voor een schot dat onhoudbaar bleek voor keeper Dennie van der Giezen (1-0). Over trouw legioen gesproken, net na het doelpunt, arriveerden Jeroen van Santen en Cor Uijtenhaak die, wellicht afgeschrikt door fileproblemen rondom Amsterdam, de wandelroute naar Naarden hadden genomen.

Het spel van DSOV deed pijn aan de ogen maar toch ontstonden er kansen voor het doel van NVC. Helaas werd te vaak de moeilijke oplossing gezocht waardoor de kansen verzanden in afzwaaiers of in regelrechte missers. Ook NVC kreeg grote kansen maar ook die ploeg had last van onbeholpenheid en van keeper Dennie die met veel kunst en vliegwerk het doel schoon wist te houden. De rust werd daarom bereikt met een 0-1 achterstand.

De 0-1 achterstand was nog te overzien en het legioen ging ervan uit dat de tweede helft anders zou worden. Wellicht zou trainer Bart Jansen de rust kunnen gebruiken om wat omzettingen te doen, wat wisselspelers in te brengen en een donderspeech af te steken.

Na de hervatting bleek er echter niet veel veranderd te zijn, in ieder geval kwam DSOV ongewijzigd het veld in. Of er een donderspeech was geweest bleek niet uit het spel, het was nog minder dan voor rust. Op een paar uitzonderingen na leken spelers het wel te geloven. Het inbrengen van wisselspelers Jason Esseboom en Mickey Brouwer bracht weinig soelaas. Sterker nog, in de 70ste minuut tijd bouwde NVC de voorsprong uit naar 2-0 na geknoei in de verdediging. Het werd nog erger toen een minuut of vijf later, na nogmaals geknoei in het strafschopgebied, NVC een penalty kreeg die door de keeper van NVC kundig werd ingeschoten (3-0). De spelers van DSOV keken elkaar vertwijfeld en verwijtend aan, een deel van het DSOV legioen begon al mokkend aan de tocht naar de kantine waar in ieder geval geen zicht was op deze wedstrijd. In de 80ste minuut deed DSOV dan eindelijk iets terug door Bianco Carolina die van dichtbij de 3-1 op het niet werkende scrorebord bracht. Van een laatste DSOV offensief daarna was verder geen sprake zodat de 3-1 ook de einduitslag was.

Een beschamende vertoning en een onwaardig slot van deze competitie waarin we toch veel moois, veel vechtlust en veel leuke wedstrijden hebben gezien. Ook een onwaardig afscheid van en voor onze vertrekkende spelers.

Toch was het al met al toch weer een veelbewogen en mooi seizoen.
Dank aan spelers en staf voor de mooie zondagen en zeker aan medeverslaggever Everhard en aan fotografen Simone en paparazzi Robert.