DSOV laat in de uitderby Hoofddorp vertwijfeld achter (0-4)

1e klasse A

14 april 2019 14:00

Onbekend

Met persoonlijke chauffeur en in een luxe Tesla S 100 kreeg uw verslaggever een VIP behandeling op de weg naar Hoofddorp. Die hield echter op bij de kassa van de thuisclub want bij gebrek aan een perskaart moest daar toch echt de portemonnee getrokken worden. Het opgekomen publiek had intussen, zoals gebruikelijk, een hoog Vijfhuizen gehalte, het legioen van Hoofddorp leek ver weg.

Een verslag van de eerste helft kan vrij kort zijn. Twee voorzichtige en misschien wel bange ploegen legden een zeer matige pot op de mat. Eigenlijk was er voor het publiek niet zoveel te beleven zodat het zich kon bezig houden met koetjes en kalfjes. De enige smaakmaker was Kobina Plange, de linksbuiten van Hoofddorp, waar DSOV rechtsback Daaf van den Boogaard de handen vol aan had.

Intussen werd uw verslaggever volledig bijgespijkerd over bankzaken en financiële beleggingen. Dat kon gemakkelijk want de eerste echte kans van de wedstrijd kwam pas in de 27ste minuut en was voor Hoofddorp. Een vlammend schot ging net over het doel van Dennie van der Giezen. DSOV deed in de 32ste minuut wat terug met Bryan Wilderom die alleen op keeper Jan Ziere van Hoofddorp afstormde. Helaas had hij net iets teveel tijd nodig en was de kans op een doelpunt verkeken. Net voor rust nog een spannend moment toen keeper Dennie Kobina Plange dacht uit te kappen. Geen goed idee en dat mislukte dan ook. Gelukkig kon hij het foutje corrigeren door de bal net op tijd terug te veroveren.

Zoals gebruikelijk vielen de klappen na rust waarin Nayshel Marchena (Nino) Daaf was komen aflossen om de gevaarlijke Kobina Plange af te stoppen. Hoofddorp zette meer druk en kreeg direct een aantal kansen. Keeper Dennie van der Giezen deed echter geen gekke dingen meer, sterker nog, hij stond als een rots in de branding met een paar knappe reddingen, zoals de 54ste minuut waarin hij een schot van dichtbij pareerde. Intussen lukte het de sterk invallende Nayshel steeds meer om Plange af te stoppen.

Met de druk op de defensie van DSOV ging Hoofddorp zelf wat meer ruimte weggeven. Dat werd in de 62ste minuut genadeloos afgestraft. Bryan kwam goed door op links en gaf de bal precies op tijd aan de meegekomen Joey Carolina die de bal keurig langs keeper Jan Ziere schoot (0-1).

Vlak daarna was het weer de zeer actieve en goed spelende Joey die een knappe actie op links bekroonde met een nog knapper schot op het doel van Jan Ziere. De bal zeilde prachtig over Jan en net onder de lat het doel van Hoofddorp in (0-2).

De ploeg van Hoofddorp gaf nog niet op en bleef proberen het doel van Dennie te bestoken. De defensie van DSOV gaf echter geen krimp. Daarbij hielp het dat de schietpogingen van Hoofddorp erg pover waren. Behalve dan die in de 81ste minuut waarvoor keeper Dennie gestrekt moest. In de 83ste minuut viel de genadeklap voor Hoofddorp. Bryan zette de goed meegekomen Nayshel voor de keeper. Nino faalde niet en zo stond een zeer onverwachte 0-3 op de scorebord.

De druiven voor Hoofddorp werden nog zuurder toen in de 89ste minuut Joey een splijtende pass op Bryan gaf die hem direct voor keeper Jan Ziere zette. Koel omspeelde Bryan de keeper en tekende de 0-4 aan.

Zo stond bij het eindsignaal van de goed fluitende jonge scheidsrechter (en goed vlaggende grensrechters) een spetterende 0-4 op het bord.

Het nakaarten in de kantine van Hoofddorp kon beginnen. Dat viel nog niet mee want een “zangertje” probeerde met luide levens- en hoeraliederen iedereen te overstemmen. Het hielp niet om de stemming aan Hoofddorp zijde op te krikken en aan de DSOV zijde was die natuurlijk toch al opperbest.

In de Tesla limousine werd uw verwende en opgetogen verslaggever weer keurig thuis afgezet.

Aankomende Paaszaterdagavond staat de thuiswedstrijd tegen AGB op het programma. Nog een paar punten en DSOV staat veilig, dus komt allen!! We maken er een mooie avond van.