DSOV pakt weer een overwinning, nu tegen DOSR (3-1).

Mannen, 1, 2e klasse C

25 februari 2018 14:00

P.A.L.A Gossen

Onbekend

Vandaag een inhaalprogramma met de thuiswedstrijd tegen DOSR uit Roelofarendsveen dat zich ook aan de bovenkant van de ranglijst bevindt. Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week en de nu kleine voorsprong op de runner up VUC moesten dit keer de drie punten binnen gebracht worden.

Pupil van de week Roan van Lammeren was de eerste die het op het ijskoude ING complex aan de Zijdewinde mocht proberen tegen de keeper van DOSR.  Conform zijn uitgangspunt dat DSOV zou gaan winnen scoorde hij na een mooie rush het eerste doelpunt.

Daarna de grote mannen waarbij DSOV goed uit de startblokken kwam. DOSR werd direct opgejaagd en met goed veldspel vast gezet. Grote kansen leverde dat nog niet op. Maar ook DOSR liet met snelle en gevaarlijke uitvallen zien dat het niet voor niets bovenaan meedraait. Na een afgeslagen aanval van DSOV waarna het middenveld open lag  brak DOSR in de 20ste minuut vanaf links opeens door. DOSR linksbuiten Mauro Wesselman krulde de bal om keeper Danny van der Giessen en zo was het tot schrik van alle DSOV’ers opeens 0-1. Die schrik zat er inderdaad ook bij de spelers in want het vlotte veldspel stokte opeens. Het werd meer van de lange halen maar die konden DOSR niet in verlegenheid brengen. Maar ook de DOSR aanvallen konden niet veel uitrichten. Er was een slippertje van de DOSR  verdediging nodig om gelijk te komen. Omstreeks de 37ste minuut kreeg Martijn Nelis op links de bal pardoes voor z’n voeten en de voorzet werd door Bianco Carolina het doel in gelopen (1-1).

Een zucht van verlichting bij de DSOV aanhang. Zo kon met een schone lei opnieuw begonnen worden met het bestoken van het DOSR doel. Er vielen echter in die 1ste helft geen doelpunten meer en na het laatste fluitsignaal kon iedereen zich even gaan opwarmen.

Na rust, zoals de laatste weken vaker gezien, een feller DSOV dat DOSR direct al vast zette. Helaas ook al snel een domper met het uitvallen van Joey Carolina met een blessure. Bryan Wilderom schoof daardoor naar de aanval op en Jean Pierre (JP) Kerkeboom kon zijn rentree, na ook een blessure, op het middenveld maken. Dit bleek goed uit te pakken. Bryan werd een plaag voor zijn tegenstanders en JP een rustpunt op het middenveld. DOSR kreeg het moeilijk en DSOV kreeg verschillende kleine en grote kansen.

Ondertussen was onze dakacrobaat Jeroen druk met het ballen rapen van het dak, terwijl hij toch hardstochtelijk werd toegezongen om van dat dak af te komen....

Eindelijk, in de 74ste minuut na weer een rush van Bryan kwam de bal voor de voeten van Bianco en was de voorsprong daar (2-1). DSOV hield de druk erop en niet lang daarna scoorde DSOV via Ruben Karelse nogmaals. Helaas bleken de grensrechter en goed leidende scheidsrechter buitenspel geconstateerd te hebben. DOSR kroop nu wat uit de schulp en probeerde met opportunistisch voetbal het DSOV moeilijk te malen. Dat lukte ten dele maar de verdediging van DSOV hield stand. De ruimere voorsprong voor DSOV kwam er toch. Een overtreding op Bryan Wilderom in het strafschopgebied van DOSR betekende een penalty die door Martijn Nelis onberispelijk werd ingeschoten (3-1).

DOSR probeerde nog wel wat maar kwam niet meer langszij. Zo werd de einduitslag 3-1.

Mooi weer drie belangrijke punten, ook al omdat de runners up VUC en RKDEO ook wonnen. Zeker genoeg om met een goed gevoel de lekker warme kantine op te zoeken.

Man of the match werd Bryan Wilderom. De bijbehorende versierselen werd door wedstrijdsponsor Roland van Wijk overhandigd.