DSOV loopt tegen eerste zepert aan en verliest van Alphen (0-2)

2 - 0

Mannen, 1, 2e klasse C

3 december 2017 14:00

Onbekend

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte ivm het overlijden van een van de leden van Alphen.

De aftrap was voor DSOV en binnen enkele minuten waren er meteen al wat kleine kansjes maar tot een doelpunt kwam het niet. Het was voor de mannen ook zeker wennen om op een ouderwetse grasmat te moeten spelen. Het was nogal hobbelig en dat was zeker aan het spel te merken.

Via een aanval van rechts kwam het tot een corner en de bal kwam voor de voeten van Rob Fenger maar helaas ging zijn schot hoog over het doel. Kort daarop via Joey Carolina een mooie aanval, alleen ging zijn schot net naast.

Na 20 minuten kreeg Alphen een vrije trap op links en via een kluwen spelers kwam de bal voor de voeten van een van de Alphen spelers en deze was wel trefzeker. Zo was de stand tegen de verhouding in 1-0.

In de 23e minuut kwam er van de voeten van alweer Joey een goed schot maar deze was een prooi voor de uitstekende keeper van Alphen. Enige minuten daarna slalomde Joey opnieuw door de defensie van Alphen maar de bal ging maar net naast. Een groot overwicht van DSOV maar het wilde niet lukken om de bal tussen de palen te krijgen.

In de 42e minuut een gele kaart voor de vandaag ongelukkig spelende Jean Pierre Kerkeboom, met kort daarop  een lange aanval van Martijn Nelis, die door een speler van de tegenpartij nog net over de achterlijn kon worden verwerkt. Even voor rust was het weer Joey die voor gevaar kon zorgen, maar zonder doelpunt. Verder dan dat kwam het niet.

In de 2e helft kwam DSOV weer in het veld in met een ongewijzigd team en ging de wedstrijd verder zoals de eerste helft. Een steker DSOV kreeg kleine kansjes en Alphen loerde op de counter die soms billenknijpen betekenden voor de DSOV verdedigers. Maar in de 53e minuut was het toch weer raak voor de thuisploeg en kwam de stand van 2-0 op het scorebord.

DSOV  ging daarna nog meer aandringen. Voor Hernan Noorman in de plaats kwam Martijn Goedknecht die weer is hersteld van zijn blessure. Het lukte echter maar niet om te scoren terwijl aan de andere kant Alphen bijna nogmaals wist te scoren. Keeper Dennie kon de bal nog net met zijn voet  keren.

DSOV kreeg nog een aantal vrije trappen maar ook die leverden niets op. Voor Joey in de plaats kwam Appie Ben Salah in het veld die ook nog een aantal kansen kreeg om de uitslag wat dragelijker te krijgen, maar ja vandaag wilde het echt niet lukken, zelfs niet toen Martijn Nelis een vrije trap mocht nemen net even buiten het strafschopgebied.

In de slotfase van het duel kreeg Jean Piere (JP) voor de 2e maal een gele kaart en moest hij het veld verlaten. Daarna nog een grote kans voor Appie maar ook dit was teveel gevraagd en zo liep DSOV tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.

Al met al een wedstrijd om gauw te vergeten.