86'

Mannen, 1, 2e klasse C

19 november 2017 14:00

Onbekend

Na het behalen van het periodekampioenschap twee weken terug en het vrije weekend daarna was het even afwachten of de focus en de flow bij onze mannen behouden waren. Dat dat inderdaad zo was bleek al snel. DSOV was heer en meester maar was aanvankelijk nog wat onwennig met het grasveld. Daardoor konden de kansen voor het doel van de boomlange keeper van KDO niet tot doelpunt gepromoveerd worden.

Tot grote verassing echter viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de andere kant. Een goed genomen vrije trap van KDO belande omstreeks de 17e minuut bij de verste paal op het hoofd van een KDO aanvaller die de bal daarop het doel in knikte (1-0). DSOV leek niet van z’n stuk gebracht en ging verder met goed veldspel en met het druk zetten op de KDO spelers. Toen de belangrijkste speler van KDO uit moest vallen vanwege een enkelblessure werd het voor de gastheren helemaal lastig. In de 25ste minuut kwam DSOV langszij na een hoekschop die via een tussenstation door Bianco Carolina het doel werd ingekopt (1-1). Een herfstbui joeg daarop de toeschouwers inclusief uw verslaggever de al goed bezette droge tribune op. DSOV stoorde zich niet aan het buitje maar gescoord werd er tot de rust niet meer.

Na rust een steeds sterker spelend en aandringend DSOV. KDO probeerde nog wel met uitvallen gevaar te stichten maar de verdediging van DSOV bleef geconcentreerd genoeg om die aanvallen onschadelijk te maken. Het wachten was dus op de 1-2 die er inderdaad kwam. Een bal op rechts op Joey Carolina die na zijn zoveelste rush vlakbij het KDO op de achterlijn de inlopende Ruben Karelse bediende bracht DSOV op de meer dan verdiende voorsprong (1-2). Daarna ging het hard. Martijn Nelis tekende voor de 1-3 na een mooie aanval, Just van Wijk de 1-4 en Bianco Carolina de 1-5. KDO werd van het kastje naar de muur gestuurd met Jean Pierre (JP) Kerkeboom als generaal op het middenveld, gesteund door de sterk invallende Rob Fenger. Waarschijnlijk omdat de fanclub van JP tot hilariteit op de tribune aangaf dat 1-5 voldoende was (….) werd er niet meer gescoord. Het was inderdaad al mooi genoeg zo.

Met vier punten los op nummer twee en een doelsaldo van +16 is DSOV inderdaad nog steeds volop in de flow!

Voor onze mannen zou de dag nog lang zijn want de viering van het periodekampioenschap stond nog op stapel. Van die belevenissen zal uw verslaggever maar beter geen verslag maken.