18 maart 2018 14:00

A,G.J.van Loenen

Onbekend

Met Tyrone Carolina en Mickey Brouwer voor de niet fitte Bryan Wilderom en Martijn Goedknegt en met daarnaast Joey Carolina geblesseerd op de bank leek DSOV het vandaag zwaar te gaan krijgen tegen het als voorlaatste geplaatste Foreholte uit Voorhout.

Aan de genoemde vervangers lag het zeker niet, maar DSOV miste deze wedstrijd de overtuiging en de wilskracht om de drie punten te pakken.

Na ruim tien minuten spelen kreeg Foreholte een eerste kans maar een stiftbal belandde net over het doel van keeper Dennie v.d.Giezen. Veel verder kwam Foreholte deze helft trouwens niet of nauwelijks. Daar stond een aantal gevaarlijke corners van Martijn Nelis aan DSOV-zijde tegenover, maar daar was, wat de aanvallende kracht van DSOV tot de rust betreft, met uitzondering nog van een schot net naast het doel, van Tyrone uit een voorzet van Martijn Nelis, dan ook alles mee gezegd. Jammer was het dat Jean-Pierre voor rust nog tegen een gele kaart op liep. Hartverwarmend was het allemaal niet en het tegendeel zou het kleumende thuispubliek anders een groot plezier gedaan hebben.

Een 0-0-stand dus bij rust.

Met de wind in de rug mocht in de tweede helft een sterk aanvallend DSOV verwacht worden en het begin was hoopgevend. Foreholte werd op eigen helft onder druk gezet maar echt gevaarlijk werd het aanvankelijk helaas niet. Na behandeling van de grensrechter van Foreholte kon ook hij gelukkig aan het laatste half uur van de wedstrijd blijven mee doen en ook hij zag daarin veel gebeuren!

Eerst kwam Foreholte in de 65e minuut uit het niets op een 1-0 voorsprong toen een voorzet van rechts door een van de aanvallers in het doel werd gegleden. Het leidde, niet eens onverdiend, tot grote schrik van de trouwe DSOV-aanhang tot een achterstand die dus in zo’n 25 minuten nog moest worden omgezet in een overwinning. Martijn Goedknecht kwam in het veld voor Mickey Brouwer en Joey verving ondanks zijn kwetsbare hamstring de net als Mickey goed gespeeld hebbende Tyrone. In de 78e minuut scoorde Joey vrijwel meteen de gelijkmaker uit een voorzet van de vooruitgeschoven Hernan Noorman.

Even later kwam DSOV zelfs op een op dat moment verdiende voorsprong. Ruben Karelse kopte een verre inworp van Joey door, waardoor de bal voor de voeten van Bianco Carolina belandde en die maakte zijn positie van topscorer waar: 2-1.

Waar het thuispubliek zich al rijk rekende door de drie punten aan het totaal toe te voegen, dacht Foreholte daar anders over. Een vrije trap in de 80e minuut voor Foreholte werd via een kopbal op mooie wijze verzilverd: 2-2 dus!

Dat leek ook de eindstand te worden totdat DSOV in de laatste minuut wegens hands een penalty kreeg toegewezen. Na enig gedoe over wie hem zou gaan nemen bleek dit Ruben te zijn geworden, hoewel het publiek Martijn Nelis achter de bal had verwacht. De pingel werd helaas door de sterk spelende keeper van Foreholte gestopt.

Gezegd moet echter worden dat DSOV het zover nooit had mogen laten komen. Met weinig overtuiging spelend en na een achterstand tien minuten voor tijd terug komend op een 2-1 voorsprong, moet zo’n wedstrijd gewoon winnend worden afgesloten, zeker als je de zware , misschien wel beslissende uitwedstrijd tegen VUC volgende week in het achterhoofd hebt.

Uw verslaggever weet echter uit eigen ervaring dat een teleurstellend resultaat een week voor een belangrijke wedstrijd de koppies van alle spelers extra op scherp zet! Een geweldig seizoen tot nu toe laten we op t laatst toch niet uit handen nemen!? Voorkom dat je een lang seizoen door een ongetwijfeld zware nacompetitie tegemoet gaat en win die wedstrijd aankomende zondag! Een oproep daarom ook aan het publiek om in Den Haag onze mannen massaal te komen steunen!