DSOV wint van VUC en is weer terug aan de kop (1-2).

77'

Mannen, 1, 2e klasse C

25 maart 2018 14:00

Onbekend

VUC, een club met veel traditie bleek een mooi en gezellig complex te hebben met een prachtig ouderwetse tribune die, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer in het doorbrekende zonnetje kwam te liggen. Op die tribune waren de nu inmiddels bekende verslaggevers van radio en krant te vinden dus uw eigen verslaggever kon rustig aanschuiven.

VUC had alles uit de kast gehaald om de ambiance voor deze topper topperwaardig te laten zijn. Vuurwerk voor de wedstrijd, een goed gevulde tribune, veel jeugdspelers voor de penaltybokaal in de rust en goed weer. Nu was het aan de spelers van VUC en DSOV voor de sportieve invulling en ook die mocht er zijn.

Het bleek dat de weer presente trainer Bart Jansen een tactische omzetting had bedacht met Hernan Noorman dit keer niet als laatste man maar in de spits. Hernan bleek ook daar goed uit de verf te komen.

De wedstrijd begon met een sterk VUC dat fel op de bal was en met z’n behendige voorhoede al direct de DSOV verdediging op de proef stelde. Het duurde zo’n tien minuten voordat DSOV zich een beetje onder de druk uit kon voetballen en liet zien niet voor niets zo lang de koppositie te hebben gehad. Met goed veldspel werd VUC op de proef gesteld en kwam de wedstrijd in evenwicht. Zo ging het spel heen en weer waarbij VUC voornamelijk de lange bal hanteerde en DSOV via het middenveld probeerde op te bouwen, zonder dat er aan beide zijden echt hele grote kansen waren te noteren. Spannend was het in ieder geval zeker maar de rust werd met de brilstand bereikt.

Na rust ging het spel op dezelfde voet verder. De eerste hele grote kans van de wedstrijd was na zo’n vijf minuten voor VUC. Met kunst en vliegwerk en wat geluk wist keeper Danny van der Giesen de bal net voor de lijn en met drie keer hoog houden weg te werken. Het eerste doepunt werd echter gescoord door DSOV. Na aangeven van Hernan schoot Martijn Nelis omstreeks de 55ste minuut de bal in de verre hoek van het VUC doel (0-1). Nu leek VUC even de weg kwijt of wellicht was het het sterke spel van DSOV. DSOV was nu opeens de bovenliggende partij en creëerde meerdere kansen. In de 75ste minuut weer een doepunt voor DSOV. Een mooie combinatie, opgezet door Joey Carolina en door het midden doorgetikt naar Bryan Wilderom gaf Bryan de gelegenheid de 0-2 op het haperende scorebord te schieten. Nu ging VUC va banque spelen maar de lange ballen op de voorhoedespelers konden in de meeste gevallen onschadelijk gemaakt worden.  En wanneer er toch een speler doorbrak was daar vaak een DSOV been van bijvoorbeeld Martijn Goedknecht, die een dijk van een wedstrijd speelde, of van keeper Danny om het gevaar te keren. Toch moesten de mannen vijf minuten voor tijd een tegentreffer incasseren. VUC aanvaller Leijdekkers draaide handig weg bij z’n tegenstander Danny Rathebe en vond de lange hoek achter de keeper. De laatste vijf minuten werden daarmee ongemeen spannend maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden hielden onze mannen de voorsprong vast en sleepten daarmee een verdiende overwinning uit de strijd. Het opgetogen DSOV legioen en een gelukkige verslaggever konden richting kantine.

Een compliment nog voor de scheidsrechter die een foutloze wedstrijd floot.

Zo pakt DSOV na een weekje de koppositie weer over. Komende zaterdag (!) na afloop van het Paastoernooi komt KDO op bezoek. Allemaal komen want ten eerste hebben de mannen de steun nodig en ten tweede wordt het een hele gezellige avond!!