DSOV 1 wint en gaat goed gemutst de winterstop in (TAC’90 – DSOV 1-3)

73'

Mannen, 1, 2e klasse C

17 december 2017 14:00

Onbekend

Het was een eindje rijden maar dan krijg je ook wat. In het verre Den Haag werd TAC ’90 door onze mannen op een nederlaag getrakteerd.

Op een prachtig complex, middenin een woonwijk, en  waar vroeger de bekende korfbalvereniging het Eibernest speelde,  begonnen onze mannen aan de laatste competitiewedstrijd van 2017. Hoewel al twee weken geleden leek de nederlaag tegen Alphen de mannen nog niet lekker te zitten want DSOV speelde fel en geconcentreerd. Met daarbij goed en aanvallend voetbal werd TAC ’90 vanaf het eerste fluitsignaal direct al te kennen gegeven dat het voor hen een lastige middag zou worden. Dat bleek al na 10 minuten toen Ruben Karelse een voorzet tegendraads mooi inkopte. Waar het weer in grote getale meegekomen DSOV publiek dus de 0-1 verwachtte bleek de scheidsrechter echter af te gaan op het vlagsignaal van de grensrechter. Deze had als enige buitenspel geconstateerd. Een dompertje dat er voor zorgde dat ook het offensief van DSOV wat verflauwde. TAC’90 kreeg nu meer de gelegenheid om te laten zien dat zij een aantal zeer goede en vooral ook razendsnelle spelers in huis hebben. Zo ging de wedstrijd op en neer met een DSOV met verzorgd en goed veldspel en een TAC’90 dat met snelle uitvallen DSOV probeerde pijn te doen.

Na zo’n 30 minuten spelen kreeg Ruben Karelse de kans om zijn kunstje van de 10e minuut over te doen. Na een goeie interceptie van Just van Wijk leverde Martijn Nelis een perfecte voorzet af die door Ruben tegen de touwen werd gekopt. Dit keer geen sprake van buitenspel (0-1).

Het spelbeeld daarna veranderde niet veel waarbij DSOV niet echt in gevaar kwam. Zo werd de rust bereikt zonder dat de stand veranderde.

De tweede helft ging op gelijke voet verder. TAC’90 probeerde van alles maar voerde vaak hun acties te ver door waardoor het gevaar voor het DSOV doel beperkt bleef. Natuurlijk was daar ook de DSOV verdediging debet aan want die speelde weer gedegen en onverschrokken. Ook invalkeeper en oude bekende Jesse Molenaar liet zien het keepen niet verleerd te hebben. DSOV bleef rustig haar spel spelen en creëerde kansen  en kansjes. In de 64 ste minuut een geblokt schot op het doel van TAC, en nog een, waarna de bal voor de voeten van Martijn Nelis belande. Die aarzelde niet en joeg de bal tegen de touwen (0-2).

Het werd zelfs 0-3 na goed doorzetten van Bianco Carolina die de ingevallen Appie Ben Salah de kans gaf om laag in te koppen.

TAC ’90 gaf echter niet op en bleef het proberen. DSOV kwam nu behoorlijk onder druk te staan maar gaf verder geen krimp. Uiteindelijk lukte het TAC'90 toch om het zo gewenste gaatje te vinden en was het 1-3. Verder liet DSOV het niet komen en bracht de 1-3 overwinning netjes tot aan het eindsignaal.

Ondanks de kou, een verwarmende wedstrijd met ditto resultaat. Het biertje en de hindoestaanse hapjes na afloop in de bestuurskamer smaakten dan ook heerlijk.

Nu lekker als winterkampioen de winterstop in met een paar weken rust. Uw verslaggever is nu al benieuwd naar de tweede helft van het seizoen.

Namens uw drie verslaggevers een hele fijne Kerst gewenst!