Voetbal: DSOV neemt weer drie punten mee naar huis, nu vanuit ROAC Rijpwetering (1-4).

ROAC 1 (zon)

1 - 4

43'
87'
Nigel Goes (schot)
91'

Mannen, 1, 2e klasse C

15 oktober 2017 14:00

Onbekend

Het begin van de wedstrijd was niet goed voor DSOV. Al in de 3e minuut was het bijna raak voor ROAC toen een vrije kopbal gelukkig voor onze mannen net naast ging. Maar in de 6e minuut was het wel raak en nam de thuisploeg met 1-0 de leiding door het inschieten van een bal die terugstuitte van DSOV keeper Danny van der Giessen.

Daarna ging het spel op en neer en waren er voor beide ploegen wat kleine kansjes. Die werden groter toen er in de 26e minuut een voorzet van DSOV van rechts kwam, die helaas met een te zachte kopbal niet tot doelpunt omgezet kon worden. Kort daarna was het bijna raak toen Brian Wilderom de bal naar Rob Fenger speelde maar die kon zijn teen er net niet tegenaan krijgen. Het daaropvolgende strakke schot van Martijn Nelis ging maar net over. En op het moment dat uw verslaggever in de laatste minuut al onderweg was naar de kantine, was het Hernan Noorman die toch nog net voor rust met een stuiterend schot de stand op 1-1 kon brengen.

Met goede moed gingen beide ploegen weer fris van start voor de 2e helft. Hier tekende zich al snel een groter veldoverwicht voor DSOV af. Helaas raakte Martijn Nelis na 13 minuten geblesseerd en werd daarom gewisseld voor Nigel Goes. Kort daarop weer grote kansen voor DSOV. Zo bleef de bal ongelukkig voor de doellijn van ROAC steken en wilden zo’n 5 a 6 schoten van DSOV op het vijandelijke doel er maar niet in. Maar even later aan de andere kant een aanval van de thuisploeg die appelleerde voor een strafschop maar de scheidsrechter zag daar niets in dus ontkwam DSOV. In de 70e minuut moest Hernan Noorman geblesseerd uitvallen en kwam Appie Ben Salah (na een lange afwezigheid) voor hem in de plaats. Appie kreeg al meteen een mooie kans maar hij kon de bal na een mooie voorzet van Maarten van Rijckevorsel net niet in het doel werken. In 78e minuut alweer een kans voor DSOV bij een corner die net door Justin van Wijk niet tot een doelpunt verwerkt kon worden.

DSOV gaf niet op en bleef drukken. Dit leidde in de 80e minuut tot handsbal van een ROAC speler in het strafschopgebied en ditmaal gaf de scheidsrechter wel een strafschop. Voor Maarten bleek het een makkie om dit tot doelpunt te promoveren (1-2). De koek voor het publiek was nog niet op. In de 86e minuut was het bijna weer gelijk nadat een speler van de thuisploeg de opgelegde kans niet wist te benutten en na een aantal goede passes was het Appie die, alleen voor de keeper, helaas niet de trekker kon overhalen. Met 1-2 was DSOV eigenlijk al tevreden maar door toch nog 2 doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd van Nigel en Brian kwam de stand toch nog op 1-4 en ging DSOV blij en nog steeds ongeslagen van het veld.

Onze mannen staan nu met 10 punten keurig op een 2e plaats in de 2e klasse ( West 2 ).