DSOV geeft ook tegen GDA in slotfase een overwinning uit handen: 2-2

75'

Mannen, 1, 2e klasse C

18 februari 2018 14:00

Onbekend

Op een slecht bespeelbaar veld liet DSOV tegen GDA zien dat de uitglijder van twee weken geleden thuis tegen Laakkwartier (na 2-0 voorsprong eveneens 2-2) helaas geen uitzondering was.

Over de eerste helft kan ik kort zijn: kansen over en weer, GDA in de 25e minuut en DSOV even voor rust (kopkans Ruben Karelse), bleven onbenut. Het spel was over en weer matig. Het spelen van lange ballen was bijna noodzakelijk omdat combinaties over de grond door het slechte veld risicovol bleken.

De tweede helft kwam DSOV meteen goed uit de startblokken. Met veel meer agressie werd GDA onder druk gezet, hoewel het achterin oppassen bleef.

Nadat de matig leidende scheidsrechter (hierover nader nog in dit verslag) Joey Carolina en even later Martijn Goedknegt op geel trakteerde was het in de 55e minuut Ruben Karelse die uit een voorzet van Martijn Nelis, waar Bianco Carolina slim overstapte, loeihard in de rechter bovenhoek de 1-0 aantekende. Een prachtgoal!

DSOV bleef voornamelijk op de helft van GDA het spel dicteren en een fraaie actie van Joey op links leidde tot teleurstelling van de in flinke getale meegekomen DSOV-supporters helaas niet tot de tweede goal. De bal ging net voorlangs de goal.

GDA dacht even langszij te komen, terwijl de verdediging van DSOV er al van uit ging dat de bal de achterlijn gepasseerd was, maar overleg tussen de scheidsrechter en de linesman resulteerde dan ook terecht in afkeuring van de goal.

Even later was het Joey, die evenals Ruben en keeper Dennie van der Giezen een sterke wedstrijd speelde, die op mooi aangeven van Ruben de bal eveneens steenhard in de bovenhoek joeg: 2-0!

Vervolgens speelde de scheidsrechter (van wie de naam aan uw verslaggever niet bekend is omdat ondanks een entree van € 4,50 een programmaboekje ontbrak), een hoofdrol. Maar liefst 14 minuten werden aan de reguliere speeltijd toegevoegd, terwijl noch blessures noch wissels hiervoor ook maar enige reden gaven. Volkomen uit het niets werd de duur van deze tweede helft tot 58 minuten opgeschroefd. En zoals in dergelijke situaties dan vaak gebeurt viel de 2-1 omstreeks de 90e en de 2-2 in de 102e minuut, deze laatste na een mistrap van Just van Wijk.

Hoewel DSOV nog even mocht hopen op 3-2 na een actie van Joey volgde het eindsignaal.

Dat de scheids, arm in arm met de coach van GDA het veld aflopend (niet handig scheidsrechter), de nodige kritiek te verwerken kreeg mag helaas geen wonder heten. Goed werkende stopwatches zijn tegenwoordig toch voor iedereen eenvoudig aan te schaffen, permitteer ik me op te merken.

Een teleurstellend puntenverlies, waaraan slechts een van de twee achtervolgers (RKDEO) zich evenzeer schuldig maakte.

Volgende week maar weer eens de volle buit pakken!

Uw nog steeds enigszins ontdane verslaggever.