DSOV blijft ongeslagen maar verspeelt 2 punten tegen VUC (0-0)

Mannen, 1, 2e klasse C

22 oktober 2017 14:00

A.G.J. van Loenen

Onbekend

Pupil van de week Milan van Zoelen trapte af op een druilerig ING complex  aan de Zijdewinde met een heuse regenboogbal. Een bal, geschonken door de gemeente Haarlemmermeer in het kader van de “Coming Out Day” van 11 oktober j.l. waarop aandacht werd gevraagd voor acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, transgenders en biseksuelen, ook in de sport. In twee pogingen lukte het Milan de doelman van VUC te verschalken. In de wedstrijd bleek dat later wat lastiger.

Vanwege toch wel veel blessures was het weer even puzzelen geweest voor trainer Bart Jansen en zagen we een aantal omzettingen in het team.

Met een ouderwets witte wedstrijdbal, gesponsord door wedstrijdsponsor en speler Joey Carolina, ging het duel van start. DSOV begon direct voortvarend met druk op de VUC verdediging en snelle aanvallen. Dit resulteerde al binnen vijf minuten in een aantal kansen die helaas niet verzilverd werden. Het leek dat de tactiek van VUC bestond uit het laten komen van DSOV en dan met snelle uitvallen het DSOV doel te bestoken. Vaak werd dat gedaan door lange ballen naar voren die dan door hun aanvallers opgepikt zouden moeten worden. Vooral de keeper van VUC probeerde met zijn ernorm verre uittrappen de bal achter de DSOV verdediging te krijgen. Die verdediging was echter alert en gaf de VUC aanvallers geen kans. Met goed veldspel had DSOV duidelijk het overwicht en pas na en minuut of dertig kon VUC zich een beetje onder de druk uit voetballen. Toch bleven er voor DSOV kansen en kansjes komen maar pech of onnauwkeurigheid stonden een doelpunt in de weg. Zo werd de rust bereikt met de brilstand.

Na rust hetzelfde spelbeeld waarbij VUC nog verder naar achteren werd gedrukt. Een goede kopkans van Just van Wijk ging net over, schoten net naast. Tot in de 28ste minuut Joey Carolina vanaf rechts aan een rush langs en in het strafschopgebied van VUC begon. Die rush werd onregelementair gestuit waarbij de doorrollende bal perfect door Levi van Ooijen het doel werd ingeschoten. De scheidsrechter had echter al voor een strafschop gefloten. Bianco Carolina pakte zijn verantwoordelijkheid en nestelde zich achter de bal die hij helaas niet goed genoeg inschoot zodat de keeper de bal kon keren.

Ook de teruggekomen bal ging er niet in. Niet lang daarna een ziedend schot van Brian Wilderom dat net over ging. Door aanvallende drang van DSOV ontstond aan de andere kant een opgelegde kans voor VUC door een slippertje in de verdediging. De doorgebroken aanvaller legde de bal echter volkomen verkeerd breed zodat het gevaar geweken was. Ook DSOV lukte het niet meer om te scoren zodat de scheidsrechter met 0-0 de wedstrijd affloot. Goed dat hij een horloge bij zich had want aan het scorebord had hij dit keer weinig, dat functioneerde vandaag helaas niet.

Teleurgesteld maar met opgeheven hoofd zochten de DSOV spelers de kleedkamer op. De spelers van VUC waren meer tevreden en blij met het weggesleepte punt.

Man of the Match werd Levi van Ooijen die zijn basisplaats en goede spel bekroonde met deze mooie titel.

Koploper TAC bleek verloren te hebben dus de schade valt mee. Met het goede spel van vandaag kan er alleen maar vertrouwen zijn in de komende wedstrijden. De eerste daarvan is woensdag voor de beker tegen AJAX Za op De Toekomst. Al bijna 100 supporters hebben zich opgegeven voor de bus om onze helden te komen ondersteunen. Vertrek van de bus(sen) is 18:45.