DSOV 1 wint ook de tweede derby van Pancratius (1-3)

1 - 3

Mannen, 1, 2e klasse C

4 februari 2018 14:00

Onbekend

Het was voor uw verslaggever even doorbijten vandaag. Tegen de bijtende temperatuur en snijdende wind was geen jas bestand maar de wedstrijd zelf zorgde gelukkig tot opwarming want er gebeurde van alles.

In de eerste wedstrijd van het seizoen, toen nog thuis in een lekker warm zonnetje werd Pancratius over de knie gelegd en naar huis gestuurd met een 4-0 nederlaag. Dus was onze tegenstander van vandaag gebrand op revanche.

Al vanaf het begin was Pancratius fel en zette DSOV onder druk. Het creëerde ook al snel kansen waarvan na een minuut of vijf een rollertje een bal op de DSOV paal. Vooral rechtsback Danny Rathebe moest alle zeilen bijzetten met zijn lastige opponent die zelfs nog iets sneller was dan hijzelf. Daarna kwam DSOV met stug verdedigingswerk beter in de wedstrijd en kwamen er met snelle aanvallen ook aan de andere kant kansen. Helaas moest Jean Pierre Kerkeboom, die tegen z’n oude ploeg speelde, al snel uitvallen met een spierblessure. Martijn Goedknecht, zelf net terug van een blessure,  nam zijn plaats in. In de 23ste minuut kwam nam DSOV de leiding toen na een corner de bal voor de voeten van Ruben Karelse belande. Die aarzelde niet en drukte af (0-1). Het spel ging daarna op en neer met optisch een iets sterker Pancratius maar zonder veel kansen. Zo ging DSOV de rust in met een kleine voorsprong en konden de toeschouwers zich even opwarmen in de volle kantine.

Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij DSOV het middenveld wat had versterkt zodat ook daar Pancratius meer tegenwicht geboden kon worden. De duels werden feller en soms harder en weer was het DSOV die de trekker overhaalde. Sander Claassen was na een afgeslagen kopbal van Ruben Karelse het eerste bij de les en schoot in de 58ste minuut van dichtbij de 0-2 tegen de touwen.

Helaas kon deze veilige marge niet vast gehouden worden. Met een knullig weggegeven hoekschop en even knullig verdedigen kreeg Pancratius in de 66ste minuut de aansluittreffer in de schoot geworpen (1-2). Door de spanning werd het bij tijd en wijle onvriendelijk op het veld. Om de boel in de hand te houden moest de goed fluitende scheidsrechter dan ook met kaarten gaan strooien en wist hij een heus opstootje vakkundig te sussen. In de 84ste minuut velde DSOV het genadeschot. Bij een aanval vond Bianco Carolina opeens een vrije doortocht naar het Pancratius doel. Met een bekeken lopje liet hij de sterke keeper kansloos en was het 1-3. Dat gaf DSOV niet meer uit handen.

Met veel strijd, weer een mooie overwinning dus en weer drie punten erbij. Dat kwam goed uit want de runners up wonnen ook hun wedstrijden.

Volgende week thuis tegen ROAC, ….ijs en weder dienende!!! De uitwedstrijd was lastig maar toch werd het 1-4. Nu is ROAC koploper in de 2e periode. Het zal vast weer spannend worden.