Mannen, 1, 2e klasse C

26 november 2017 14:00

B.C.J.Persoon

Onbekend

Na de mooie 1-5 overwinning vorige week uit tegen KDO had DSOV ook dit keer geen genade met de tegenstander. Een onmachtig HVV werd binnen dertig minuten gevloerd.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen een respectabele tegenstander op het programma. Onze geschiedkundige Bernard had al opgezocht dat De Koninklijke HVV een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland is (van 1883!) en voetbalt met een ster op het shirt, hetgeen betekent dat ze ooit 10x landskampioen zijn geweest. Dat betekent na Ajax, PSV en Feyenoord op de 4e plaats in dit illustere rijtje.

Van deze historie was op het veld vandaag niet zoveel te zien. Na de goal van Pupil van de Week Lex Schepers die de keeper van HVV met voeten en een beetje handen voorbij pingelde, knalde DSOV uit de startblokken. Al na drie minuten lag de bal achter de goalie van HVV na een mooie aanval en ditto schuiver van Bianco Carolina. Helaas keurde de scheidsrechter het glaszuivere doepunt wegens buitenspel af op aangeven van de grensrechter. Maar het bleek uitstel en geen afstel. In de 9e minuut was het toch raak en alweer was Bianco de afmaker. Een voorzet werd door hem netjes tegen de touwen gekopt (1-0).

HVV kon hier niets tegenover stellen en was een speelbal van het gretige DSOV. Vooral de linksback van HVV had het moeilijk tegen de snelheid en dradendrang van Joey Carolina. Toch duurde het nog even voor de 2-0 op het scorebord kwam. Een schot van Martijn Nelis in de 24ste minuut werd door een lichte aanraking van een HVV verdediger onhoudbaar voor de keeper (2-0).

De onhoudbare Joey Carlina zorgde vlak daarna voor de 3-0 door vol door te gaan op een bal tussen de verdediging van HVV. Diezelfde Joey tekende de 4-0 aan door de bal na een voorzet knalhard langs de arme HVV keeper te koppen.  De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. Een kopballetje en een schotje waren de enige wapenfeiten van de HVV aanval. HVV was dan ook blij dat de scheidsrechter voor rust floot.

Na rust nam DSOV wat gas terug. Nog steeds lag HVV in de houtgreep maar de drang naar het doel was wat minder.

Met een bal tegen de lat van Ruben Karelse werd de voorsprong toch bijna uitgebouwd maar die 5-0 kwam er in de 72ste minuut toch. Een mooi dubbel één-tweetje met de ingevallen Appie Ben Salah gaf Bianco Carolina de mogelijkheid de 5-0 binnen te tikken.

DSOV drong ondanks nog een paar kansjes verder niet echt meer aan en zo werd de eindstand 5-0.  Weer een mooie overwinning dus door een oppermachtig DSOV.

Man of the Match werd Just van Wijk. Dit, onder een toeziend oog van Vader Roland, die net na een operatie, de wedstrijd vanuit een auto langs het veld kon volgen. Wedstrijdsponsor Ben Ewals van BuroBeb zag dat het goed was.

Gelukkig gingen de mannen van HVV niet heel erg gebukt onder de nederlaag. Ook zij konden de sfeer in de DSOV kantine, omlijst met muziek van DJ DaVinci waarderen.

Volgende week uit tegen Alphen. In deze vorm maken onze mannen er vast weer een mooi spektakel van. Het legioen wordt natuurlijk weer verwacht.