DSOV lijdt 2e nederlaag van dit seizoen. Uit tegen RKDEO werd het 2-0

2 - 0

Mannen, 1, 2e klasse C

11 maart 2018 14:00

Onbekend

Vandaag nogmaals naar het zuiden, dit keer naar Nooddorp, ten oosten van Den Haag. Een dorp dat uit z’n voegen gegroeid is met nieuwbouw op voormalig vliegveld Ypenburg. Het mooie complex van RKDEO bleek gezellig centraal en temidden van woningen te liggen en na een natte ochtend zorgde een vriendelijk zonnetje voor een mooie ambiance. Met DSOV op de 1ste en RKDEO op de 3e plaats was dit een topper en lokale radio en schrijvende pers had zich verzameld om deze wedstrijd te verslaan. Natuurlijk was ook uw eigen verslaggever van de partij. Trainer Bart Jansen had zich wegen ziekte af moeten melden dus was het vandaag aan hulptrainer/leider Barry Kenselaar om de mannen te coachen.

De wedstrijd begon langzaam, met beide teams aftastend en voorzichtig. DSOV was de eerste die de snelheid opvoerde waarna ook RKDEO de remmen er af gooide met snelle aanvallen. De snelle en behendige buitenspelers van RKDEO zouden de DSOV backs Danny Rathebe en Nigel Goes een lastige middag gaan bezorgen. Maar ook DSOV had sterke buitenspelers met een gevaarlijke Bryan Wilderom en onvoorspelbare Martijn Nelis. Zo hielden de ploegen elkaar in evenwicht met aan beide kanten wat kansjes maar geen doelpunten en dus was het 0-0 bij het rustsignaal.

Na de rust een heel andere wedstrijd. Was het de thee of was het een donderspeech, in ieder geval kwam RKDEO vliegend uit de startblokken van de 2e helft en leek DSOV bevangen door een bepaalde lethargie. Duels werden verloren en ballen slecht ingespeeld. Binnen een minuut of vijf had de DSOV verdediging al 6 hoekschoppen weg moeten geven waaruit gelukkig geen doelpunten volgden. DSOV werd vastgezet en kon alleen nog maar de lange bal hanteren maar dat resulteerde meestal in balverlies. Een paar opgelegde kansen voor de thuisclub gingen er op soms miraculeuze wijze niet in maar het eerste doelpunt van RKDEO kon bijna niet uitblijven. Dat kwam er inderdaad in de 68ste minuut na een bal door het centrum van de DSOV verdediging die door aanvaller Rob van Hagen werd ingetikt.

Nu kroop DSOV wel wat meer onder de druk vandaan en kon het weer wat gaan aanvallen. Helaas nog te slordig en de tegenstoten van RKDEO bleven levensgevaarlijk. Tot echt grote kansen voor DSOV kwam het niet, behalve een vrije trap net buiten het 16 meter gebied die door Jean Pierre Kerkeboom loeihard de hoek werd ingestuurd. De keeper van RKDEO tikte de bal echter fraai het doel uit.

In de 88ste minuut was het spel gespeeld toen de rechtsbuiten van RKDEO aan een rush begon en de bal perfect aflegde aan linksbuiten Fahmie Labari die daarop de 2-0 aantekende.
Een penalty voor DSOV die in de laatste minuut na hands nog werd gegeven had de uitslag iets vriendelijker kunnen maken maar helaas stopte de keeper de inzet van Jean Pierre.

Zo was de tweede nederlaag van dit seizoen een feit en kon DSOV z’n wonden likken. Hoewel het geen schande is om van deze sterke tegenstander te verliezen was de 2e helft zorgelijk.

Volgende week tegen Foreholte hebben de mannen de gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen maar er zal dan wel nog wat meer arbeid en felheid in de wedstrijd gelegd moeten worden. Elke week wordt nu een topper.