Voetbal: DSOV 1 – wint derby met Pancratius glansrijk (4-0)

42'

Mannen, 1, 2e klasse C

24 september 2017 14:00

Onbekend

Een betere start van  de competitie kon DSOV zich haast niet wensen. Al na 16 minuten was met 3-0 het pleit beslecht, waarna de wedstrijd met gemak uitgespeeld kon worden.

De enige thuisderby van dit seizoen stond meteen al als eerste wedstrijd ingepland en dat tegen een tegenstander waar huidige DSOV trainer Bart Jansen en speler Jean Pierre Kerkeboom vele voetstappen hebben liggen.

De eerste thuiswedstrijd werd meteen aangegrepen om een viertal nieuwe sponsorcontracten officieel te tekenen. In een officieel tekenmomentje treden sponsoren Melgers drankenhandel, Rijkse Intermerdiair, Teunis de Haas en Van Haaster bloembollen toe aan de mooie groep maatschappelijke sponsoren die DSOV rijk is. Dank aan deze sponsoren en we hopen dat onze samenwerking jaren stand zal houden.

Dan was het tijd voor de wedstrijd. Het 2e had kort daarvoor al het goede voorbeeld gegeven om hun wedstrijd met 5-2 te winnen. Pupil van de week Diego de Waal volgde dat op om in 2 keer het doel van Pancratius te vinden. Vuurwerk door wedstrijdsponsor Hedriks Benzine zette de toon. Nu was het dus de beurt van de mannen van het 1ste om te laten zien waar DSOV staat dit seizoen.

Daar lieten ze geen gras over groeien. Al na vier minuten was het 1-0 door een goal van Ruben Karelse, daarna al voor de 16e minuut 2-0 en 3-0 door twee goals van Bianco Carolina. Het had zelfs al 4-0 kunnen staan als een schot van Ruben niet via de binnenkant paal terug het veld was ingestuiterd.

Pancratius bleek geen weerwoord te hebben op het tactische plan van DSOV en kwam er nauwelijks aan te pas. Na de 3-0 golfde de wedstrijd wat heen en weer maar gevaarlijk kon Pancratius niet worden. Vlak voor het rustsignaal werd het zelfs 4-0 toen Joey Carolina geloofde in een bal achter de Pancratius verdediging. Met zijn snelheid pikte hij de bal op en schoof deze onberispelijk het doel in.

Eigenlijk was de wedstrijd gespeeld. Na rust probeerde Pancratius druk te zetten maar DSOV was er niet echt van onder de indruk. Een ziedend schot vanaf links werd nog wel door keeper Danny van der Giezen uit het doel geranseld maar eigenlijk was dat het enige wapenfeit van de mannen uit Badhoevedorp. Ook DSOV werd vlak voor tijd nog even gevaarlijk maar de eindstand bleef op 4-0 steken.

Een prima start van de competitie en natuurlijk volle tevredenheid bij trainer Bart Jansen maar ook bij het trouwe DSOV legioen. Het bleef natuurlijk nog lang gezellig op het DSOV terras.

Woordje van dank aan de barbezetting vandaag. Zoals we weten heeft kantinebaas Jeroen van Santen een stapje terug gedaan en is het even zoeken naar nieuwe routines. Vandaag werd daar met man en macht gewerkt, inclusief hulp van diezelfde Jeroen.

Man of the match werd Bianco Carolina. Niet alleen vanwege z'n twee doelpunten maar ook vanwege z'n puike wedstrijd. De trofee werd uitgereikt door wedstrijdsponsor Peter Hendriks, geassisteerd door Simone Slot, voorzitster van "De vrienden van DSOV".