DSOV blijft knokkend overeind tegen goed spelend Laakkwartier (1-2)

Mannen, 1, 2e klasse C

15 april 2018 14:00

Onbekend

Na de zeperd vorige week tegen Teylingen was de verwachting dat DSOV het in Den Haag tegen het laag geplaatste Laakkwartier wel even recht zou zetten.

Met invaller Filip Deri in plaats van Danny Rathebe en Levi van Ooijen op de plaats van de geschorste Just v. Wijk was het even wennen voor onze mannen achterin om er een soepel geheel van te maken en soepel zou het deze middag voor DSOV uiteindelijk helemaal niet blijken te worden.

Integendeel, Laakkwartier kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden. Weliswaar was het Brian Wilderom die na twee minuten met een loeihard afstandschot de goed keepende doelman van Laakkwartier testte, maar daarna was het geluk aan DSOV-kant. Nadat Martijn Goedknecht na ruim een kwartier tegen geel aan liep, zag keeper Dennie v.d. Giezen een inzet van Laakkwartier net voorlangs gaan. In de 20e minuut was het dan toch raak voor de thuisspelende ploeg toen spits Linnenkamp uit een corner hard raak kopte.

DSOV ontsnapte kort erna aan een penalty toen een aanvaller in het strafschopgebied leek te zijn neergelegd. De matig leidende scheidsrechter zag er echter geen overtreding in, zodat de schade voor DSOV tot rust beperkt bleef, ook al omdat keeper Dennie nog een schitterende redding liet zien op een schot van dichtbij van Laakwartier. Een voorzet van Ruben Karelse werd even daarna door Bianco Carolina helaas niet verzilverd. Sander Claassen kreeg nog geel, waarna DSOV snakte naar het rustsignaal om eens wat knelpunten op te lossen, nadat Levi een voorzet van hem nog op de lat zag vallen.

In ieder geval bleek na de rust dat DSOV zich niet zo maar gewonnen wilde geven.

Joey Carolina en Ruben Karelse en met name ook de prima spelende Martijn Nelis zetten steeds meer druk, waardoor echter achterin ook regelmatig risico werd gelopen.

Jean-Pierre Kerkeboom, nog niet geheel hersteld van een blessure, werd door trainer Bart Jansen toch ter versterking van het middenveld van DSOV geruild voor Ruben en dat veroorzaakte nog meer druk op de goal van Laakkwartier. Martijn Goedknecht verhuisde naar het centrum achterin en Hernan Noorman  naar de spits.

Laakkwartier hield de adem in want het surplus aan conditie van DSOV telde steeds zwaarder en het wachten was op een tegengoal van DSOV. Nadat Laakkwartier er alles aan deed om het aantal speelminuten in deze helft zoveel mogelijk te beperken en de scheidsrechter hiermee wel erg coulant omging, hoewel de linksachter van Laakkwartier op rood werd getrakteerd, was het dan toch in de 85e minuut Joey  die een scrimmage voor de goal van Laakkwartier afsloot met een doelpunt van dichtbij: 1-1. Gevreesd werd dat  DSOV zich hierbij zou neerleggen, maar niets was minder waar: DSOV vocht voor iedere meter en dat bracht succes; nadat Hernan van dichtbij tegen de keeper aan knalde was het Martijn Nelis die de rebound hard in het dak van het vijandelijk doel joeg: 2-1 dus, tot uitermate grote vreugde van de trouwe DSOV-aanhang en zeker ook voor uw reporter, want hierbij bleef het.

Jammer was het dat enkele spelers en supporters van Laakkwartier zich nog na de wedstrijd fysiek wilden laten gelden, maar van de kant van andere Laakkwartiersupporters werd de rust vakkundig hersteld, een compliment waard!

Volgende zondag nemen onze mannen het op tegen het op de laatste plaats staande Alphen dat DSOV in Alphen verrassend wist te verslaan. Nu dus tijd voor een revanche, temeer daar RKDEO die middag koploper VUC op bezoek krijgt en de koppositie mogelijk door DSOV kan worden herwonnen.

Uw reporter haalt (nog steeds) opgelucht adem!