Teylingen bezorgt DSOV derde seizoensnederlaag (2-3)

M.Vogelenzang

Onbekend

Met blessures voor Bianco Carolina en Jean Paul Kerkeboom had de as van het team een fikse knauw gekregen. Een te slap en onwennig DSOV kwam dat niet te boven.

Na een lange winter, vorige week stonden we nog te blauwbekken, eindelijk een heerlijk en warm zonnetje op het ING complex aan de Zijdewinde. Dat trok behoorlijk wat toeschouwers, zowel van DSOV zijde als van Teylingen.

Na een mooi doelpunt van pupil van de week Ryan Janmaat die via de binnenkant paal scoorde gingen de mannen van start.  Met de blessures van Bianco Carolina en Jean Pauk Kerkeboom had trainer Bart Jansen wat omzettingen moeten doen.  Daardoor leek DSOV wat onwennig te opereren. Na een aanvankelijk wat afwachtend begin van beide teams  ging Teylingen na zo’n tien minuten los met het openingsdoelpunt. Een strak genomen corner werd op fraaie wijze ingekopt in het doel van keeper Danny van der Giesen (0-1). Dat was de opmaat van een barrage aan kansen voor het DSOV doel die gelukkig door keeper Danny, slecht mikken of slecht timen niet tot doelpunten werden omgezet. DSOV had weinig weerwoord. Van het normaal goede veldspel was weinig te zien en het was te slap. Daardoor werden duels verloren en was de afvallende bal steevast voor de tegenstander. Alleen Joey Carolina kon nog met zijn rushes voor wat wat gevaar bij het doel van Teylingen zorgen. Zo kam DSOV tegen de verhouding in na weer zo'n rush op gelijke hoogte. Ruben Karelse kopte de voorgegeven bal het doel in (1-1). In feite de eerste kans voor DSOV! DSOV kwam nu iets beter in z'n spel en kwam nu ook wat vaker bij het vijandelijke doel. Vlak voor rust kwam het zelfs op voorsprong door een mooi geplaatst schot van Martijn Nelis (2-1). De tweede kans voor DSOV! De DSOV aanhang kreeg weer hoop op een goede afloop. Wellicht zou Teylingen hier wel aangeslagen van raken.

Dat bleek na rust niet het geval. Teylingen bleef meer arbeid in de wedstrijd leggen en liet het veldspel zien waar normaal DSOV zo goed in is. De gelijkmaker kon bijna niet uitblijven en die kwam er in de zestigste minuut dan ook. Een overtreding op een aanvaller van Teylingen in het strafschopgebied van DSOV werd terecht door de matig leidende scheidsrechter tot strafschop verheven. De penalty werd onhoudbaar voor keeper Danny ingeschoten (2-2).Tien minuten later kwam Teylingen weer op voorsprong door alweer een voorzet en een mooi ingekopte bal (2-3). DSOV probeerde het nog wel maar met te weinig overtuiging, waarbij het mopperen en verwijten maken vast ook niet erg behulpzaam was. Toch leek spits Hernan Noorman de gelijkmaker te gaan scoren maar de scheidsrechter floot hem onterecht voor buitenspel af. Toen daarna Just van Wijk met een tweede gele kaart het veld kon ruimen was de wedstrijd gespeeld en was de derde nederlaag van het seizoen een feit.

Een terechte nederlaag tegen een goede tegenstander. Door het gelijke spel van VUC staat DSOV nog wel steeds bovenaan maar nu alleen op basis van doelsaldo. Onze mannen zullen toch maar eens bij zichzelf te rade moeten gaan want er moet de komende wedstrijden beslist wat meer teamgeest getoond worden en meer vuur in de strijd gegooid worden anders houden we die koppositie niet vast.

Ondanks de nederlaag bleef het nog goed toeven op het DSOV terras. Ook al omdat wedstrijdsponsor BMB Techniek voor muzikale omlijsting had gezorgd met live muziek.

Een gebruinde maar teleurgestelde verslaggever.