Levi van Ooijen (afstandschot)

Mannen, 1, 2e klasse C

29 oktober 2017 14:00

Onbekend

De ondertitel moet vandaag helaas wel zijn dat DSOV het zichzelf nodeloos moeilijk maakte, maar desondanks van Foreholte won met 2-1.

Al in de eerste minuut creëerde DSOV een fraaie kans op de openingstreffer, maar de scherpte ontbrak op dat moment helaas nog. In de tegenaanval ontbrak het trouwens ook niet aan gevaar zodat beide ploegen al vroeg gewaarschuwd waren.

Dat een gewaarschuwd elftal voor twee geldt zou nog in dezelfde helft blijken door twee prachtige goals van Levi Bouckaert. De eerste bestond uit een gecontroleerde kopbal in de 14e minuut na een mooie strakke voorzet van Jean Pierre Kerkeboom.

foto van Simone Slot.

In de 32e minuut had Levi geen hulp nodig, bedacht zich geen moment en knalde de bal van afstand loeihard in de bovenhoek.

Nog eentje erbij en hij had de wedstrijdbal mogen houden, maar DSOV besloot helaas de teugels wat te laten vieren.

De goed leidende scheidsrechter Gossen zag zelfs twee fouten inworpen van Foreholte niet over het (gestaarte) hoofd, zodat de teams wisten waar zij met deze leidsman aan toe waren.

In deze helft van de wedstrijd zagen de talrijke DSOV-supporters in de 38e minuut Brian Wilderom nog net naast poeieren, maar daar bleef het wat de aanvalsdrift van DSOV betreft voor de rust verder bij. Onnodig gaven onze mannen in de 40e minuut nog de aansluitingstreffer aan Foreholte weg door een rommelige en daardoor mislukte poging van de achterhoede om de bal uit het doelvak van de sterk keepende Dennie van der Giezen te werken. De bal rolde daardoor irritant langzaam over de doellijn: 2-1, terwijl een 2-0 voorsprong een zoveel rustiger tweede helft te zien zou hebben gegeven. Gezegd moet nog worden dat met name deze eerste helft Danny Rathebe een voortreffelijke partij te zien gaf!

Nigel Goes kwam de tweede helft in de ploeg voor Hernan Noorman (die steevast met een volstrekt verkeerde voornaam uit de speakers van tegenpartijen rolt, DSOV doe er wat aan), waardoor Just van Wijk zijn plaats innam en Nigel linksachter ging spelen en beiden deden dat goed.

Meerdere keren kwam DSOV trouwens goed weg bij gevaarlijke aanvallen van Foreholte. Zo goed als onze mannen de eerste helft het spel bepaalden, zo minder aan kwaliteit gaf de tweede helft te zien. Keeper Dennie moest met een paar belangrijke reddingen de gelijkmaker voorkomen. Ruben Karelse werd in de 66e minuut nog vervangen door Rob Fenger en de leeg gespeelde Levi in de 76e door Martijn Nelis. Geel deze wedstrijd was er voor Ruben, na een opstootje in de eerste helft en voor Bianco Carolina na een mislukte omhaal.

DSOV heeft de koppositie nu dus in handen en kan volgende week thuis tegen RKDEO de eerste periodetitel binnen halen. Een belangrijke wedstrijd dus, en onze mannen hopen daarom op uw steun en dus op een grote opkomst!

Tot slot: uw verslaggever dankt trainer Bart Jansen, het begeleidend team en alle spelers nogmaals voor de steun die hij van ieder persoonlijk mocht ontvangen.