DSOV boekt pas laat de overwinning op KDO (2-0)

85'

Mannen, 1, 2e klasse C

31 maart 2018 17:30

Onbekend

Op de eerste dag van het paastoernooi was er na de voorwedstrijd van de jeugd van beide verenigingen om 17.30 uur de aanvang van de wedstrijd van de nummer 1 tegen de nummer 9 van de competitie.

Er was nog maar net een paar minuten gespeeld en DSOV liep al tegen de eerste gele kaart aan. Dit was in het verdere verloop van de sportieve wedstrijd de enige gele kaart. De wedstrijd ging verder met speelmomenten voor beide doelen, wat nogal wat corners met zich mee bracht, maar helaas kwamen hier geen doelrijpe kansen uit voort.

In een van de spaarzame spannende momenten in de 22e minuut grote druk op het doel van de tegenstander met de nodige schoten op doel die ook niet tot een doelpunt kon worden omgezet.

In de 29e minuut was het bijna raak door een spetterend schot van JP die helaas op de linkerpaal uiteenspatte.

In de 40e minuut was er gewisseld bij DSOV Filip Deri voor Danny Rathebe.

Rond de laatste 5 minuten van de eerste helft waren er nog wat kansen maar afwerken was het probleem, de scherpte ontbrak.

In de tweede helft kon je merken dat er meer strijd kwam en dat gaf zeker na 10 minuten aan dat de druk groter was waarbij een mooie corner door Joey net niet in het doel terecht kwam. Kort daarop een vrije trap net buiten het strafschop gebied van KDO, maar helaas weer zonder resultaat.

In de 65e minuut moest Bianco helaas geblesseerd uitvallen en kwam Ruben Karelse voor hem in de plaats. De druk van DSOV werd groter en dat resulteerde in een mooie aanval van Martijn Nelis die Hernan Noorman vrij zag staan maar helaas, een been van een van de verdedigers van KDO gooide roet in het eten.

Maar in de 74e minuut was het wel raak en kon spits Hernan met een mooie beweging de 1-0 maken en 10 minuten later was het dezelfde Hernan die na een mooie voorzet van Joey de 2-0 kon laten noteren met een fraaie kopbal.

De vreugde na de wedstrijd was groot en zoals trainer Bart Jansen vorige week al aangaf hadden we bij verlies bij VUC zomaar 5 punten achter kunnen staan maar nu staan we gelukkig 4 punten voor, maar wel met natuurlijk een wedstrijd meer.