Mannen, 1, 2e klasse C

22 april 2018 14:00

B.A. van der Spoel

Onbekend

Met het mooie weer, met wedstrijdsponsor ITSforSure, met Pupil van de week Bowe de Ronde en met een mooie welkomstambiance verzorgd door onze mannen van het vierde, stonden de tekenen vandaag gunstig maar het moest nog wel even gebeuren. In de uitwedstrijd werd nog van deze tegenstander verloren. Ondanks pijntjes hier en daar had trainer Bart Jansen de beschikking over de voltallige selectie. Met een overwinning met zes doelpunten verschil zou DSOV de koppositie weer overnemen van VUC dat op zaterdag al met 0-2 van RKDEO had gewonnen.

Het was na 2 minuten al raak. Een voorzet vanaf rechts werd door Sander Claassen onhoudbaar achter de keeper van Alphen gekopt (1-0). Het DSOV legioen wreef zich al in de handen, want dit leek de opmaat tot meer. Gek genoeg leek Alphen door de achterstand juist sterker te worden wat resulteerde in een tweetal opgelegde kansen die gelukkig door keeper Dennie van der Giezen onschadelijk gemaakt konden worden. Bij een aantal andere kansen was de Alphense aanval gewoon slordig of onnauwkeurig dus een gelijkmaker zat er niet in. Aan de andere kant was DSOV dodelijk. Na een paar reddingen van de goed keepende doelman van Alphen was het omstreeks de 25ste minuut weer raak voor DSOV door een doelpunt van Hernan Noorman die vandaag weer in de spits stond (2-0). Tien minuten later herhaalde hij dat kunstje met z’n tweede doelpunt (3-0). Toen Bryan Wilderom vlak voor rust de 4-0 aantekende was DSOV goed op weg naar die voorsprong met zes doelpunten. Spijtig was dat keeper Dennie zich vanwege een blessure moest laten vervangen door Jessie Molenaar die uitstekend inviel.

Na rust was het even schrikken. Met de riante voorsprong op zak leek het of DSOV de tweede helft wat te licht had opgevat. Het speelde slordig en slap en liep daarmee achter de tegenstanders van Alphen aan die frank en vrij lieten zien best wel aardig te kunnen voetballen. Toen Alphen zelfs de tegengoal aantekende (4-1) stak het onderlinge gemopper ook weer eens op wat niet meehielp in het spel. Nu moest er weer drie keer gescoord worden. Gelukkig raakte DSOV tegen het einde van de wedstrijd toch weer bij de les. Iets meer power tegen een vermoeid rakende tegenstander leverde een aantal kansen op en zelfs een doelpunt die echter door de scheidsrechter op aangeven van de grensrechter van Alphen werd afgekeurd. Toch kwam het allemaal nog goed en ging DSOV weer scoren. Eerst met een doelpunt van Bianco Carolina met een lob vanaf een moelijke hoek (5-1), gevolgd door doelpunten van Just van Wijk met een mooie kopbal (6-1) en in de laatste minuut van Martijn Nelis (7-1) die de tegenspartelende Alphense keeper omspeelde.

Zo was het doel bereikt en staat DSOV inderdaad weer aan kop van deze spannende competitie. Nog drie wedstrijden te gaan! Maar eerst de komende twee weekenden rust. De volgende wedstrijd is op 13 mei uit tegen het ook laag geklasseerde HVV.

Tot Man of the Match werd Martijn Goedknecht uitgeroepen. Martijn is wekelijks van grote waarde en dat was ook dit keer weer het geval waarbij hij, ondanks de warmte, vele kilometers aflegde.