Coming out day in de sport

Coming out day in de sport

19 oktober 2021 10:00


Afgelopen weekenden heeft DSOV aandacht gegeven aan internationale coming out day. Voor DSOV staat dit voor het feit dat iedereen, ongeacht geslacht, nationaliteit, huidskleur, geaardheid, religie, leeftijd, talent of ambitie meer dan welkom is.

Afbeelding1.jpgOnze aanvoerders van de eerste teams hebben, net als de overige aanvoerders, de regenboogband met trots gedragen en willen ook graag een boodschap meegeven.

Quote Bianco Carolina, aanvoerder van het eerste voetbalteam

‘Ik ben ik en jij bent jij, laten we dat gewoon zo zijn. Dit weten we binnen de club wel, want wij zetten namelijk niemand buitenspel!’

Dames_1_regenboogvlag.jpegEn Dames 1 had zelfs de hele vlag bij zich op het veld en geeft de boodschap mee: DSOV Dames 1 staat voor en achter voetbal en liefde voor iedereen.

En onze handbaltoppers voerden op Instragram de tekst: DSOV is kunnen zijn wie je bent en houden van wie je wilt.

Als DSOV nemen we dit serieus en hebben inclusiviteit ook in ons beleid opgenomen. Mocht je als (potentieel) lid vragen hebben hieromtrent, dan kan dat bij het dagelijks bestuur of onze vertrouwenspersoon van handbal of voetbal. Niet alleen deze week, maar alle dagen van het jaar!

Met vriendelijke groeten,

Bestuur DSOV

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!