Voetbal: DSOV wint van ROAC en is hekkensluiter af (2-0)

20 februari 2022 17:30

Na een paar maanden voetballoze zondagen zou je denken “hè lekker naar de voetbal”, maar met regen en storm in het vooruitzicht durfden alleen de nog best wel veel opgekomen die-hards op de wedstrijd DSOV – ROAC af te komen. Uw verslaggever was er een van. We werden getrakteerd op een mooie overwinning in moeilijke speelomstandigheden.

Wedstrijdsponsor Pino Toledo en pupil van de week Noud Spape zorgden voor de opmaat waarna onze helden, voor het eerst sinds 21 november en onder leiding van de nieuwe trainer Lex van der Horst, weer in competitieverband de bal konden laten rollen.

De wedstrijd begon open met beide ploegen die de aanval kozen. ROAC kreeg al snel na het begin een goede kans maar de bal kon net niet ingetikt worden. Maar gaandeweg nam DSOV het heft in handen met goed en gevarieerd veldspel. ROAC beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en loerde op een snelle counter. Na ongeveer 15 minuten moest de wedstrijd even stil gelegd worden nadat een speler van ROAC zich ernstig geblesseerd had. Het had niet echt invloed op het verdere spelverloop. DSOV bleef de bovenliggende ploeg en creëerde ook een aantal kansen met schoten en kopballen maar de goed keepende doelman van ROAC hield zijn goal schoon. De aanvallen van ROAC werden vaak al in de kiem gesmoord door de alerte DSOV verdediging en werden dus niet erg gevaarlijk. Intussen moesten spelers en toeschouwers meer en meer opboksen tegen de wind en de gestaag neervallende regen. Het bevorderde het veldspel in ieder geval niet en de naïef opgezette paraplu van uw verslaggever hield niet lang stand.
De rust werd bereik met de brilstand.

Na rust had DSOV de wind wat meer van voren terwijl de regen was gestopt. Al na zo’n vijf minuten kreeg ROAC een levensgrote kans maar kon die niet verzilveren. Daarna weer het zelfde spelbeeld als voor rust tot de 50ste minuut. Linksback (!) Hicham Lechkar werd vlak voor het strafschopgebied onderuit gehaald en mocht zelf de vrije trap nemen. Die krulde hij prachtig langs de keeper in de hoek van het doel (1-0). In plaats dat dit wat rust gaf bij de DSOV spelers schoten ze een beetje in de paniekmodus toen ROAC probeerde snel een gelijkmaker te forceren. Toch hield DSOV stand, zeker ook met behulp van een heel goed keepende Davy de Back. Gaandeweg kwam de rust terug bij DSOV en kon het ROAC van het doel weg houden. Omstreeks de 70ste minuut werd de voorsprong vergroot tot een 2-0 na een dieptepass vanaf het middenveld op Vince de Kwant. Handig lobde hij de bal over zijn bewaker waarna hij met de buitenkant van de schoen de bal in het ROAC doel liet zeilen. Die comfortabele voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Na het affluiten van de goed leidende scheidsrechter gingen de hemelpoorten weer open. Dat was niet meer zo erg want het napraten was al begonnen in een ouderwets knusse kantine.

Zo werd het 2-0 en dus drie punten en daarmee een mooie jump van een laatste plaats naar een 12e plek. Bij nog een keer winst, volgende week uit tegen Legmeervogels, lonkt een mooie plek in de middenmoot. Hopelijk schijnt dan het zonnetje.

Tot Man of the match werd Hicham Lechkar uitgeroepen. Hicham was door coach Lex van der Horst verassend tot links back getorpedeerd. Een plek waar hij het erg goed deed en zelfs de score opende.

Wedstrijdsponsor Pino Toledo bij het uitreiken van de bloemen voor Hicham Lechkar als Man of the Match

Uw opgetogen en wat verregende verslaggever.
Het weer 2x 45 minuten staan langs de lijn was nog even wennen.