Dit is mijn club nr 1

Dit is mijn club nr 1

9 januari 2022 18:45


In het kader van DSOV 90 jaar, de start van een wekelijks terugkerende rubriek met daarin uitgelicht een aantal DSOV-ers die vaak op de achtergrond "iets doen" voor de club en haar leden. Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft ze in vijf vaste vragen. We trappen af met Gerard Olsthoorn in de spot lights. DSOV al 61 jaar zijn club!!

Gerard_Olsthoorn_100403_005.jpgWie ben je?

Ik ben Gerard Olsthoorn, geboren en getogen in Vijfhuizen. Onze familie is vanaf de allereerst dag betrokken bij DSOV. Direct na de oprichting stelde mijn opa, de bekende A.P. Stokman, naast de boerderij aan de Kromme Spieringweg een stuk weiland beschikbaar waarop gevoetbald kon worden als de koeien eraf waren gehaald. Het complex werd ’t Bullekampie genoemd.

Sinds wanneer ben je betrokken bij DSOV?

Op mijn 14-de werd ik lid van DSOV en ben gaan voetballen. In de B1. Onze leiders waren Bob Gerritse en Piet van der Peijl. Ik heb maar één jaar gevoetbald. Ik kreeg een ongeluk op de boerderij van mijn vader en liep daarbij een scheur in een ruggenwervel op. Mijn carrière was voorbij.

Wat doe je of deed je bij DSOV?

Direct nadat ik na twee jaar hersteld was ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. De kantine en de kleedkamers schoonmaken en ook ben ik leider geweest bij de A-junioren en de C-junioren. Nadat ik bij Bert voor den Dag in de Luifel mijn EHBO-diploma had gehaald stond ik heel lang elk weekeinde paraat met mijn EHBO-tas.
Nog steeds doe ik met veel plezier vrijwilligerswerk. Zo’n tien jaar geleden ben ik toegetreden tot de Maandagochtendploeg. Een groep krasse knarren die de kantine, de kleedkamers en de velden na het sporten in het weekend weer tiptop in orde maakt. Het is een leuke groep.
Je kunt ook zeggen dat ik een trouwe supporter van het eerste ben. Sla geen thuiswedstrijd over. Tot voor kort ging ik ook naar de uitwedstrijden. Dit jaar niet meer omdat ze zo ver weg moeten.

Wat maakt DSOV voor jou de moeite waard?

Het is een fijne dorpsclub waar ik graag kom. Om naar voetballen te kijken, een praatje te maken en om vrijwilligerswerk te doen. DSOV is een club waar veel samen gedaan wordt. Geen woorden, maar daden. Daar hou ik van.

Wat wil je DSOV meegeven op weg naar de 100?

Dat de club steeds voldoende vrijwilligers enthousiast weet te houden zodat de 100-ste verjaardag gevierd kan worden. Het lijkt me een mooi feestje waar ik graag bij wil zijn. Ik hoop ook dat DSOV de coronaregels te boven komt. Ook financieel. Wat ik DSOV ook mee wil geven is dat het moet zorgen dat het een gezellige dorpsclub blijft.

Naast deze mooie inkijk van een DSOV-er, is er ook nog historisch beeldmateriaal beschikbaar over de club: https://www.youtube.com/channel/UCpMhqDT80fMy41T_zO72OkQ/videos

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!