Voetbal: DSOV vergeet te scoren en speelt gelijk tegen Hoofddorp (1-1)

13 november 2021 19:00

Op een doordeweekse dag een competitiewedstrijd spelen. Gezien de coronaontwikkelingen zou het zomaar vaker voor kunnen gaan komen dit seizoen. Afgelopen donderdag stond de uitgestelde derby in en tegen Hoofddorp op het programma. Hier een wat verlaat verslag.

Qua weer een heerlijk voetbalavondje, geen wind, geen regen en een redelijk temperatuurtje waar ook de toeschouwers het mee konden doen.

DSOV kwam na het eerste fluitsignaal meteen sterk uit de startblokken. Al binnen een minuut kreeeg Bianco Carolina een levensgrote kans op de snelle 0-1 maar helaas ging de bal naast het doel. Met snel druk zetten werd Hoofddorp in de tang genomen. Maar die tang bleek toch niet heel standvastig te zijn want in de 5e minuut sneed Hoofddorp door de DSOV linies heen en kreeg op haar beurt een levensgrote kans die ook dit keer resulteerde in een onbegrijpelijk naast geschoten bal. Erger voor DSOV werd het in de 11e minuut toen DSOV op links de bal verspeelde en Sidney Schmeltz van Hoofddorp een mooi uitgespeelde aanval afronde en de 1-0 aantekende. Maar DSOV liet zich niet ontmoedigen, het bleef fel en geconcentreerd spelen. Een wereldgoal van Bianco Carolina, die van grote afstand zag dat de keeper van Hooddorp te ver voor z'n goal stond leek eraan te komen maar helaas zeilde de bal na zijn afstandsschot net over het doel heen. Toch maakte DSOV nog voor rust gelijk. Atul Malhi die na lang en veel blesssureleed eindelijk weer in de basis stond soleerde verrassend door de Hoofddorp verdediging en schoof de bal keurig in het doel (1-1). Voor Atul een speciaal moment na zo'n lange afwezigheid en ook gezien het feit dat scoren niet echt zijn ding is. De rust ging na een aantrekkelijke eerste helft in met 1-1.

Na rust werd het allemaal wat minder. van beide kanten veel balverlies en verkeerde passes waardoor het spel nogal rommelig werd. DSOV probeerde met combinaties de aanval te vinden maar Hoofddorp was erg gevaarlijk met snelle aanvallen waarbij de in de eerste helft ingevallen Hoofddorp aanvaller de snelheid van Usain Bolt leek te benaderen. Gelukkig voor DSOV leidde dat niet tot doelpunten. Zo bleef het spannend en hobbelde de wedstrijd naar het einde waarbij Hoofddorp steeds vermoeider begon te ogen. Dat einde was dan ook voor DSOV dat vlak voor tijd een drietal grote kansen kreeg. Eerst voor Noud Kaagman die de bal vanaf rechts van Wouter Haarmans kreeg voorgezet. Zijn schuiver was goed maar toch kon de keeper van Hoofddorp miraculeus redden. Vlak daarna een scrimmage voor het Hoofddorp doel waarbij Spiros Lomis de bal net langs de verkeerde kant van de doelpaal schoof. En dan nog een moment dat de keeper van Hoofddorp de bal losliet en DSOV net niet kon profiteren.

Zo bleef de 1-1 op het weer opgelapte scorebord staan. Wel een terechte uitslag qua veldspel maar niet qua kansen, met een beetje geluk had DSOV de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Nu werd het slechts een punt maar ook dat ene punt is natuurlijk erg welkom

Afgelopen vrijdag bleek dat dit voorlopig de laatste wedstrijd is geweest waarbij publiek welkom was. Wie erbij was zal er dus even op moeten teren. In ieder geval hoeven onze helden zondag niet op te treden. De volgende wedstrijd staat gepland voor 21 november thuis tegen SDZ maar een groot aantal clubs heeft de KNVB al voorgesteld om de competitie voorlopig op te schuiven. Spelen zonder publiek is geen lol, niet voor de spelers, natuurlijk ook niet voor het publiek maar zeker ook niet voor de penningmeesters van de thuisspelende clubs. We wachten af.