Voetbal: DSOV 1 delft het onderspit tegen Fortuna Wormerveer (0-2)

26 september 2021 20:15

De voorspellingen van de rapporteurs in het HD van zaterdag over de amateurcompetities deden bij DSOV wat wenkbrauwen fronsen. DSOV kampioenskandidaat in de 1ste klasse? Nou ja, we zullen het zien, vandaag was de eerste proeve in de opening van het seizoen in de thuiswedstrijd tegen Fortuna.

Hendriks Benzine, al 40 jaar hoofdsponsor van DSOV!

Een prachtie nazomermiddag, dus een zonnig DSOV terras, eindelijk weer ouderwets een DSOV legioen, een hoofdsponsor Hendriks Benzine die gehuldigd werd om het 40! jarig sponsorschap en dus ook meteen wedstrijdsponsor was en een pupil van de week Pim Kolkert die met een prachtig doelpunt het seizoen opende. Een natuurlijk uw verslaggever die na een jaar rust weer met zijn virtuele afgestompte pen en notitieblok paraat stond. Kortom de omstandigheden waren goed voor een mooie pot voetbal.

Beide teams begonnen de wedstrijd met voorzichtig aftasten. Daardoor duurde het best lang voordat er iets noemenswaardig op het veld gebeurde. Dus genoeg tijd aan de kant om even rustig met lang niet geziene mede supporters het afgelopen jaar door te nemen. Na een minuut of twintig begon Fortuna het heft in handen te nemen. Met vlot veldspel werd DSOV steeds vaker in het nauw gebracht. Echt grote kansen leverde dat vooralsnog niet op. Hoewel ook DSOV best wel aan aanvallen toekwam kon het niet echt een vuist maken. Nadat Fortuna steeds gevaarlijker werd voor het DSOV doel viel het eerste Fortuna doelpunt omstreeks de 38ste minuut. Een voorzet van rechts gevolgd door een kopbal van de geheel vrijstaande Emre Bilgin waren DSOV keeper Tarek Kharboutli te machtig (0-1). Tot de rust bleef die stand op het scorebord.
Na rust probeerde DSOV een overwicht te creeren maar het spel was te onrustig en rommelig waardoor het nauwelijks tot kansen kwam. Fortuna keek rustig toe en loerde op de tegenaanval. Na het inzetten van Spiros Lomis en Hicham Lechkar ging het bij DSOV wat beter lopen en werd er meer gevaar gesticht voor het Fortua doel. Er leek een doelpunt in te zitten. Dat doelpunt zat er inderdaad in maar het viel aan de andere kant. Bij aan aanval van Fortua in de 81ste minuut liet een DSOV verdediger zich wegzetten waarna Revinio Morsen de bal eenvoudig voor het inschieten had (0-2). DSOV bleef het vergeefs proberen maar de beste kansen waren toch voor Fortuna. Gelukkig hadden de Fortunezen het vizier niet meer op scherp en zo bleef DSOV een grotere nederlaag bespaard.

Een nederlaag in de openingswedstrijd is natuurlijk zuur maar gelukkig zijn er nog voldoende wedstrijden om te laten zien dat de rapporteurs van het HD het toch niet helemaal verkeerd gezien hebben.

Volgende week staat al de eerste derby op het programma en wel uit tegen Hillegom dat na twee jaar afwezigheid weer in de 1ste klasse mee doet. Traditioneel een mooie pot op een mooi complex. Dus volgende week, op naar Hilllegom!