Voetbal: DSOV geflatteerd onderuit tegen SDZ (2-6)

21 november 2021 17:00

Een vreemde ambiance zonder het DSOV legioen maar met wat uitgevoetbalde recreatieteams en een aantal bestuursleden en andere betrokkenen. Een live stream met commentator Cor en natuurlijk uw verslaggever. We misten de muziek, het gezang, de reuring en de pupil van de week maar niet de twee teams want die stonden klaar. DSOV dit keer zonder vaste krachten keeper Tarek Kharboutli en aanvoerder Bianco Carolina.

De eerste helft begon bijna identiek aan die van de wedstrijd tegen Hoofddorp. Al in de eerste minuut een vrije schietkans voor Vince de Kwant maar hij aarzelde net te lang met uithalen. Direct daarna een grote kans voor SDZ maar ook die ging mis. DSOV had de eerste tien minuten erg moeilijk om het tempo van de gasten bij te benen. Het leed daarbij veel balverlies, zoals ook in de 10e minuut waaruit SDZ met een snelle en mooi uitgespeelde aanval de 0-1 scoorde. Protesten over vermeend buitenspel werden door de goed leidende scheidsrechter weggewuifd.

DSOV vermande zich en wellicht nam SDZ wat gas terug want onze mannen kregen ruimte om ten aanval te gaan. Dit resulteerde in een aantal goede kopkansen voor bijvoorbeeld Noud Kaagman en Spiros Lomis. SDZ zelf kwam veel minder gevaarlijk door. Met een prachtig genomen vrije trap vanaf de zijkant van het 16 meter gebied bracht Hicham Lechkar de stand in de 40ste minuut gelijk (1-1). Daarmee werd een terechte ruststand bereikt.

Na de rust kwam DSOV beduidend minder uit de kleedkamer. Weer veel balverlies en misverstanden zodat er weer teveel druk op het doel van de nog wat onzekere DSOV keeper Davy de Back ontstond. Toch kon DSOV SDZ nog redelijk gemakkelijk van zich af houden hoewel het in de 54ste minuut goed weg kwam toen een schot op de DSOV paal belande. Dat veranderde in de 60ste minuut. De sterk weer spelende Stan Raji viel bij een sliding ongelukkig op zijn schouder en moest gewisseld worden. Dat pakte niet goed uit. De organisatie was zoek en al bijna direct daarna lag de bal in het DSOV doel. De verdediging werd op links eenvoudig uitgespeeld waarna het voor de SDZ aanvaller eenvoudig intikken was (1-2). Het lukte DSOV in de 68ste minuut om nog één keer langszij komen. Bij een DSOV aanval belande de bal voor de voeten van Vince de Kwant. Zijn schot ging enigszins mis maar caramboleerde via de keeper toch het SDZ doel in (2-2).

Daarna ging het mis. DSOV ging voor de overwinning maar kreeg het deksel op haar neus want het ging de duels met de tegenstander te slap aan. Vijf minuten na de gelijkmaker werd er nauwelijks ingegrepen toen een SDZ aanvaller vanaf het middenveld door de DSOV verdediging heen soleerde en SDZ opnieuw op voorsprong bracht (2-3). Vier minuten daarna kreeg een SDZ aanvaller zomaar ruimte om te schieten en de 2-4 was daar. Toen een minuut daarna de 2-5 via een kopbal op het scorebord verscheen was het over en uit voor DSOV. De 2-6 in de laatste minuut maakte de stand nog ondragelijker.

Weinig reden om met QR code nog even, zoals gebruikelijk, na te praten in de nu half lege kantine. De warme kachel thuis lonkte.

Een stevig pak op de broek dus. Toch stemt het vertoonde spel in de eerste helft positief. Laten we hopen dat de blessure van Stan meevalt en dat ook de schouder van Bianco weer in het gelid zit. Dan kunnen we volgende week weer op volle sterkte aan de bak in de uitwedstrijd tegen Uitgeest dat ook niet lekker draait dit seizoen en twee punten boven DSOV staat. Heel belangrijk dus om daar de punten mee naar huis te nemen. Helaas zullen ze het weer alleen moeten rooien, het zal weer stil en zonder publiek zijn.