Dit is mijn club nr 2

Dit is mijn club nr 2

14 januari 2022 21:15


In het kader van DSOV 90 jaar onze rubriek met daarin uitgelicht DSOV-ers die vaak op de achtergrond "iets doen" voor de club en haar leden. Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft ze in vijf vaste vragen. Na de kennismaking met Gerard Olsthoorn is nu Gert Jan Henriks aan de beurt. DSOV is al 44 jaar zijn club.

V_Z1_Gert-Jan_Hendriks.JPGWie ben je?

Mijn naam is Gertjan Hendriks, geboren en getogen in Vijfhuizen. Ik ben getrouwd met Nicole en hebben 2 kinderen. Dochter Lidewij van 15 en zoon Pepijn van 17.

Sinds wanneer ben je betrokken bij DSOV?

Tja, hoe gaat dat als je wieg in Vijfhuizen heeft gestaan en je wilt gaan voetballen? Dan word je lid van DSOV. Zo is het met mij ook gegaan. Ik was 6 jaar toen ik de rood-witte gelederen kwam versterken.

Wat doe je of deed je bij DSOV?

Ook al ben ik dit jaar 50 geworden, ik voetbal nog steeds. Uiteraard bij DSOV en ook nog eens in het roemruchte 6-de. Bovendien speel ik zaalvoetbal in DSOV-1 en ben van deze tak van sport wedstrijdsecretaris. En om bij voetbal te blijven: Pepijn speelt in 018-1 en van dat team ben ik de coach.

IMG-20150306-WA0002_kopie.jpgIk ben lid van de Technische Commissie met in mijn portefeuille Elektrotechniek. Overal waar een stekker aanzit of met stroom te maken heeft valt onder mijn verantwoording. Zo heb ik in 2004 geholpen met het aanleggen van de elektra voor de verlichting van veld 2 en ongeveer 10 jaar later voor het hoofdveld. Dat was een mooie klus. Met een groep vrijwilligers hebben we de lichtarmaturen van het oude honkbalveld van Hoofddorp Pioniers gedemonteerd, nagekeken en opgebouwd op veld 1 en 2 en aangesloten. Het resultaat mag er nog steeds zijn. Ook heb ik tijdens de verbouwing van de het clubgebouw in 2015 de verlichting en de camerabeveiliging gerealiseerd.

Wat maakt DSOV voor jou de moeite waard?

Het is vooral het samen zijn met je voetbalmaten en je vrienden en kennissen in een dorpse gezelligheid die maakt dat ik er graag kom.

Wat wil je DSOV meegeven op weg naar de 100?

Gewoon lekker door gaan waar de club mee bezig is en het sporten voor iedereen toegankelijk te maken en te houden.

Naast deze mooie inkijk van een DSOV-er, is er ook nog historisch beeldmateriaal beschikbaar over de club: https://www.youtube.com/channel/UCpMhqDT80fMy41T_zO72OkQ/videos

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!