2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Op een fris DSOV complex hielden DSOV en Roda’23 elkaar in de houdgreep en deelden dan ook uiteindelijk de punten.

De agenda’s moesten weer even ingevuld en vastgezet voor de tweede helft van de competitie die vandaag van start ging met een thuiswedstrijd tegen Roda’23. Een oude bekende van voorgaande (lagere) competities waartegen we het altijd moeilijk gehad hebben.

Voor het DSOV legioen bleek het lastig kiezen, of onze mannen steunen in de winterse kou, of naar Feijenoord – Ajax kijken in de warme kantine. Het werd zo’n beetje 50/50. De mannen van het Kennerslaantje waren uiteraard wel langs de bekende lijn te vinden. Ten eerste omdat het bikkels zijn, ten tweede omdat ze wedstrijdsponsor waren en ten derde omdat ze onze helden natuurlijk niet zonder hun steun konden laten optreden.

Pupil van de week Jelte Dantuma trapte af, stuitte in eerste instantie op de keeper van Roda’23 maar wist in de rebound toch netjes te scoren. Het Ronaldosiaans juichen bleek hij al onder de knie te hebben.

Daarna konden onze bruingebrande mannen van start. Bruingebrand na een mooi trainingskamp in het zonnige Tarifa Spanje, waar naast heel veel gezelligheid en lol ook nog wel serieus getraind was.

Roda’23, hoog in de ranglijst, was vooraf als een geduchte tegenstander ingeschaald en dat bleek ook zo te zijn. De (jonge) spelers vonden elkaar gemakkelijk en zeker de aanvallers waren behendig aan de bal. Maar ook de spelers van DSOV lieten zich niet onbetuigd en gaven heel goed partij. Daarmee golfde het spel op en neer met af en toe kansen voor Roda’23 en af en toe voor DSOV. Zo moest in de 12e minuut keeper Bjørn Haggerty met een fantastische redding op een van dichtbij ingeschoten zijn doel schoon houden en werden aan de andere kant schoten en kopballen van DSOV steeds net tijdig geblokt door de Roda’23 verdediging.

Het kwam niet tot scoren in de eerste helft dus gingen de toeschouwers met de brilstand de warme kantine in.

Daar ging al snel gejuich op bij een deel van de aanwezigen want Feijenoord bleek tegen Ajax gescoord te hebben. Het andere deel nam mokkend nog een slok bier.

De tweede helft was nog maar net op weg en het grootste deel van de toeschouwers was nog onderweg naar buiten of er werd al gescoord. Roda’23 dacht met een snelle aanval met 0-1 op voorsprong gekomen te zijn maar gelukkig voor DSOV annuleerde de scheidsrechter het doelpunt vanwege buitenspel. Zo ging de wedstrijd op de zelfde manier verder als in de eerste helft. Toch was het weer Roda’23 dat in de 60ste minuut op voorsprong kwam en nu met een geldige goal via een goed lopende aanval en ingeschoten bal van Quint Piris (0-1).

Hierop deed DSOV er een tandje bovenop en verhoogde de snelheid. Roda’23 kwam onder druk te staan maar probeerde, omdat er wat meer ruimte kwam, nog voornamelijk met uitvallen onder die druk uit te komen. Echt reële kansen kon DSOV niet creëren. Het Kennerslaantje, dit keer versterkt met onze gewaardeerde oud trainer Stefan Spruijt, verloor intussen af en toe de concentratie met meer aandacht voor de wedstrijd Feijnoord - Ajax op de telefoon.

Zo tikte de klok richting einde wedstrijd. In de 90ste minuut vond het scorebord het wel welletjes en schakelde uit. De scheidsrechter had echter vanwege alle wissels en tijdrekken van Roda’23 kant zijn horloge bijgesteld en liet nog zo’n zeven minuten doorspelen. Net toen DSOV, samen met het steeds meer blauwbekkende legioen, de hoop begonnen te verliezen werd het toch nog een gelijkspel. Na weer een aanvalsgolf van DSOV gaf Nick Wals de bal hoog voor waarna Spiros Lomis (hij kan goed koppen) de bal inderdaad achter de keeper van Roda’23 kopte (1-1). Nog een laatste aanval van Roda’23 volgde maar tot een doelpunt kam het niet meer.

Zo werd het met de 1-1 stand een puntendeling wat gezien het wedstrijdverloop terecht was. Met deze uitslag zakt DSOV wel een plaatsje in de ranglijst maar blijft het wel bovenaan in stand van de 2e periode. Daarnaast biedt het vertoonde spel alle vertrouwen in een succesvol verloop van de tweede helft van de competitie.

Man of the match werd Spiros Lomis, niet alleen vanwege zijn doelpunt maar ook als vertegenwoordiger van het doorzettingsvermogen en vasthoudendheid van de ploeg. De bloemen werden hem uitgereikt vanuit een volle bestuurskamer want de mannen van het Kennerslaantje werden daar intussen als wedstrijdsponsor na afloop opgeward met een lekker koud biertje en een enorme schaal borrelhapjes. Dat maakte het nabeschouwen een stuk aangenamer.

Volgende week gaat DSOV op bezoek bij ZSGO/WMS. Ook een geduchte tegenstander waarbij zeker weer gerekend wordt op het DSOV legioen.

Voor het fotoalbum van deze wedstrijd, klik hier.