DSOV verdient te winnen, maar vergeet de beslissende goal te scoren! (2-2)

2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

De pupil van de week Maeden Mengs Alemayo scoorde de eerste goal deze middag.

In de eerste minuut van de wedstrijd gevolgd door een goal van Vince de Kwant uit een prima genomen hoekschop. Hierna ging het spel een lange tijd op en neer zonder echte kansen aan beide zijden.

Dit veranderde na een onduidelijke situatie. De scheidsrechter gaf een hoekschop aan DSOV maar even later vlagde de assistant aan KDO kant voor een doelschop. Er werd niet afdoende gereageerd op deze onvoorziene situatie en zo werd Joeri Stange in de 24ste minuut diep gestuurd, die Danny Rathebe op snelheid wist te kloppen. Het schot dat nog licht van richting werd veranderd verdween in de korte hoek achter Bjorn Haggerty en het was 1-1.

Voor rust waren er nog twee grote mogelijkheden om toch met een voorsprong de rust in te gaan. Een schot van Kay Gerritsen werd goed gestopt door de keeper van KDO. Op slag van rust kreeg DSOV nog een penalty te nemen na een handsbal. Vince de Kwant nam de taak op zich maar zag zijn inzet gekeerd worden door de goed reagerende Raynor van der Weijden. Erg vervelend want het is toch fijn om vlak voor rust de leiding te nemen.

De tweede helft ging een kwartier lang weer gelijk op totdat Othman Lechkar het op zijn heupen kreeg. Hij soleerde fraai door de defensie van KDO en werd onreglementair gevloerd door een verdediger, waardoor de strak leidende scheidsrechter Bram de Meij opnieuw naar de stip wees. Opnieuw was het Vince de Kwant die zich achter de bal plaatste. De keeper had hem goed gelezen en ging opnieuw naar de goeie hoek maar de bal was zo hard geplaatst dat hij deze nu niet kon keren (2-1).

Heel teleurstellend dat binnen twee minuten de stand weer gelijk was nadat een bal ongelukkig voor de voeten viel van een KDO speler die de 2-2 aantekende.

Hierna werden er aan beide zijden veel wissels doorgevoerd. Lex van deer Horst bracht in twee beurten Stan Raji, Nicolas Bogomolov en Leroy Sprengers en Ilyas el Mesbahi. Waarbij de razendsnelle Sprengers meerdere keren bij gevaarlijke aanvallen betrokken was. Hij kopte een goed genomen corner net niet binnen en scoorde even later uit een prima actie, maar bleek daarbij hands gemaakt te hebben.

Al met al was het laatste kwartier een bombardement aan kansen van DSOV en kwam KDO er niet meer aan te pas. Maar met veel kunst en vliegwerk wisten de Kwakelaars het doel verder schoon te houden.

Prima laatste twintig minuten met veel grote kansen maar je krijgt niet altijd wat je verdient. Maar als we op deze manier verder gaan, gaan die punten ongetwijfeld komen.

Te beginnen volgende week, thuis tegen hekkensluiter Altior.