Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Waar de vorige twee wedstrijden tegen tegenstanders die onder ons op de ranglijst stonden in winst werden omgezet, was het vandaag tegen ook een ploeg uit de onderste regionen een beduidend minder resultaat.

Op een prachtig complex met een fijn zonnetje maar een venijnige, koude wind in de lengterichting van het veld was het een teleurstellende wedstrijd aan DSOV-zijde.

Alleen in het eerste kwartier waren er wat mogelijkheden die veelbelovend waren. Een vrije trap van Vince de Kwant die met wind in de rug veel beloofde maar jammerlijk naast ging en een prachtige rush van Stan Raji over de lengteas waarbij hij uiteindelijk niet goed uitkwam met zijn passen om goed uit te halen.

Dat waren uiteindelijk de enige reële mogelijkheden op een doelpunt (zoals ik reeds memoreerde: teleurstellend!)

Na een goed half uur spelen een uitbraak van Altior over de rechtervleugel waar Chris Uijtenhaak net niet genoeg tegen kon doen, het schot kon Bjӧrn Haggerty nog redden maar de afgeweerde bal kwam voor de voeten van de meegelopen Tim Heikoop die de bal in het lege doel kon plaatsen, 1-0.

Na wat situaties waar de scheidsrechter weinig adequaat ingreep werd de rust bereikt met deze stand.

Dit gaf Altior de gelegenheid in de tweede helft om met de wind in de rug, vanuit een gesloten verdediging de wedstrijd voort te zetten en met snelle uitvallen de aanvallers proberen te bereiken.

Dit lukte al gelijk in de 8e minuut na rust met een diepe bal op de snelle rechterspits, Danny Rathebe probeerde dit te verijdelen maar werd met een schouderduw aan de kant gezet, de voorzet die volgde werd door Tom van der Weijden binnen geschoten en zo stond de 2-0 al snel op het bord.

DSOV bleef proberen via voetballende oplossingen de tegenstander onder druk te zetten echter zonder resultaat. Het bleek uit het feit dat we in de tweede helft nauwelijks een schot of kopbal tussen de palen hebben kunnen krijgen.

Een kwartier voor tijd kwam de nekslag toen Stan een bal hard uit de zestien meter wilde werken maar de bal werd geblokt en verdween als een komeet, onhoudbaar in de bovenhoek.

Zo werd de stand een voor ons beschamende, maar terechte 3-0 voor het hard strijdende Altior.

Snel vergeten dit, de rug rechten in het Paasweekend en dan ontvangen we DCG op 16 april op sportpark Zijdewinde.