2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Op een tweede Super Sunday, maar dit keer niet in een herfstzonnetje maar in druilige en kille omstandigheden namen onze mannen het vandaag op tegen Sport Organisatie Soest.

Inderdaad was het druilerig waardoor een gedeelte van het legioen koos voor de warmere kantine en een spannende WK wedstrijd. De onversaagden kregen toch ook een leuke wedstrijd gepresenteerd die overigens geadopteerd en gesponsord was door onze penningmeester Huub Hofstede.

Het begon met de aftrap die door pupil van de week met die prachtige voornaam Jahyrson Kocks. Daarna gingen de mannen van DSOV en Soest aan de slag. Soest bleek hierbij beter bij de les te zijn want het kwam direct uit de startblokken met een aantal gevaarlijke kansen  voor het DSOV doel, gelukkig zonder schade aan DSOV kant. Na zo’n vier minuten kwam DSOV beter in het spel en ontspon zich een open wedstrijd met twee teams die zich met volle inzet in de strijd gooiden. DSOV leek hierbij de toch iets beter voetballende ploeg te zijn en dat betaalde zich uit in de openingsgoal omstreeks de 10e minuut. Een doorgekopte bal van Spiros Lomis belande bij Bianco Carolina die de bal onverbiddelijk het doel inschoot (1-0).

Een prettige opening die echter in de 17e minuut werd geneutraliseerd doordat een bal in het DSOV strafschopgebied op de arm van Othman Lechkar belande en de scheidsrechter een strafschop aan Soest toekende. Dat bleek voor Soest spits Olav Kuus geen probleem en zo was het 1-1.

De domper en de zorgen werden nog groter toen de niet heel consequent leidende scheidsrechter in de 23ste minuut een overtreding op een DSOV verdediger onbestraft liet waardoor Michael Pashley van Soest de kans kreeg de bal in het DSOV doel te tikken (1-2). Gelukkig lieten onze mannen de moed niet zakken en gingen ze met veel inzet op jacht naar de gelijkmaker. Soest kwam onder druk te staan maar het kon in de 32ste niet voorkomen dat DSOV toch weer langszij kwam. Een voorzet van Spiros Lomis vanaf rechts werd door Vince de Kwant het doel in geknald (2-2). Verder ging het op en neer maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft was nog een graadje frisser voor de vasthoudende supporters. Beide ploegen gingen verder met hun niet al te hoogstaande maar met veel inzet gepaarde spel. DSOV ging beter combineren en werd steeds feller. Zo was rechterspits Leroy  Sprengers een steeds grotere plaag voor de linker verdedigers van Soest. DSOV creëerde daarbij wel een aantal kansen maar de nauwkeurigheid in de buurt van het 16 metergebied liet te wensen over. Soest kwam nauwelijks tot kansen maar als die er kwamen stonden de beide jonge centrale verdedigers Stan Raji en Sil de Rooij hun mannetje. Het DSOV zangkoor deed z’n best om de mannen met hun strijdliederen de goede kant op te zingen. En dat hielp, in de 74ste minuut veerde het DSOV legioen inclusief zangkoor op toen Spiros Lomis (weer hij) net buiten het 16 meter gebied van Soest zijn mannetje uitspeelde en de 3-2 inknalde. De koek was voor Spiros op dat gebied nog niet op want in de 82ste minuut was het weer raak. Een hoekschop belande op het hoofd van Bianco Carolina die de bal perfect doorkopte naar Spiros die daarmee een niet te missen kans kreeg om met z’n hoofd de 4-2 aan te tekenen.  Voor Soest was de koek wel op want ondanks wat halfslachtige pogingen kon het niet meer gevaarlijk worden. Zo eindigde de wedstrijd met een mooie 4-2 overwinning. Uiteraard werd Spiros met twee assists en twee doelpunten tot man of the match uitgeroepen.

Zo zijn er in twee weken zes punten bijgeschreven en staat DSOV nu op de 9e plek in de ranglijst.

Na de wedstrijd moest er natuurlijk opgewarmd en nagepraat worden en de DSOV kantine die vanwege de Super Sunday lekker vol gevuld was en die door onze huiszanger/DJ Joost muziekaal omlijst werd.

Als de instelling en strijd van vandaag ook de komende wedstrijden vast gehouden kunnen worden dan komen er vast nog veel meer punten bij. Hopelijk te beginnen komende zondag waar we het op gaan nemen tegen VVZA in het verre Amersfoort. Deze club kennen we nog van 2016 toen DSOV in een beslissingswedstrijd met een 0-3 overwinning de promotie vanuit de 3e klasse naar de 2e klasse veilig stelde. Hopelijk kunnen we zondag weer net zo juichen als destijds. Zie onderstaande foto's van toen.

Dus, allemaal naar Amersfoort om onze mannen aan de volgende drie punten te helpen.

Voor meer foto's van deze Super Sunday, klik hier.