DSOV pakt knap de volle winst tegen ZSGOWMS op super sunny Sunday (3-2)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Het was weer eens zo’n typische DSOV middag op een zonnig terras, lekkere muziek, veel publiek en een mooie en spannende wedstrijd. Dat DSOV er met de volle winst vandoor ging verhoogde de toch al goede sfeer alleen maar.

Omdat DSOV zich vorige week al veilig had gespeeld stond er geen echte druk op het team. Voor ZSGOWMS was dat anders want dat team had nog kampioenskansen. Er moest dan wel van DSOV gewonnen worden.

Na de statiefoto met wedstrijdsponsor Autobedrijf Blankert en de doelpoging van pupil van de week Kenji Mol (de bal ging helaas naast) konden de mannen van start.

De bezoekende club had lichtgevende gele tenues meegenomen en waren dus gemakkelijk te onderscheiden van onze helden.

ZSGOWMS ging vliegend van start met haar sterke en technisch vaardige spelers. Maar ook nu bleek weer dat DSOV een stugge ploeg is want de aanvallen van ZSGOWMS konden steeds en soms met een beetje geluk tijdig onschadelijk gemaakt worden. Totdat in de 17e minuut Jazz Prins zich links achterin verslikte in de bal en daarmee de DSOV verdediging verraste. De vleugelspeler van ZSGOWMS kreeg zo een uitgelezen kans de bal voor te geven die daarna door de spits eenvoudig werd ingetikt (0-1).
Maar een paar minuten later al wist DSOV zich te revancheren toen Kai Gerritsen vanaf links de bal met een mooie voorzet op het hoofd van Bianco Carolina afleverde. De kopbal van Bianco ging onhoudbaar langs de stilstaande keeper van ZSGOWMS heen (1-1).

Een kopie van dit doelpunt volgde in de 23ste minuut. Nu kwam de bal van rechts van de voet van Leroy Sprengers en weer op het hoofd van Bianco die ook nu weer genadeloos afdrukte (2-1).

ZSGOWMS, dat streed voor haar laatste kans ging nu echt drukken en de DSOV verdediging kreeg het moeilijk. Geregeld snelden de rappe aanvallers langs de DSOV verdedigers heen maar keeper Bjørn Haggerty wist zijn doel vooralsnog schoon te houden. Tot in de 25ste minuut toch weer een foutje in de verdediging hem te machtig werd en ZSGOWMS de gelijkmaker maakte (2-2). Niet lang daarna weer een uiterst hachelijk moment toen de bal over keeper Bjørn werd gespeeld en Stan Raji net voor de doellijn op miraculeuze wijze redding kon brengen door de bal over het doel te wippen.

Dit was wel even genoeg voor één helft en zodoende werd de rust met 2-2 bereikt.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en bleef het spannend, vooral voor het doel van DSOV. Bij aanvallen van DSOV wist de grensrechter van ZSGOWMS de negatieve aandacht op zich te vestigen door steevast en het voordeel van ZSGOWMS te vlaggen. Gelukkig gebruikte de goed leidende scheidsrechter in vele gevallen zijn eigen waarneming en bleef het vlageffect van de grensrechter beperkt. Naarmate de tweede helft vorderde ging ZSGOWMS meer risico’s nemen en kwam er meer ruimte voor uitvallen van DSOV. Toen aan beide kanten niet gescoord werd leek de wedstrijd met een 2-2 gelijkspel te eindigen. Het kwam in de 90ste toch tot een verrassende beslissing bij weer een uitval van DSOV waarbij de invallers Nick Wals en Loet de Kwant een hoofdrol speelden. Nick kwam op rechts goed door en gaf de bal op maat voor. Het lukte de inlopende Vince de Kwant net niet om de bal binnen te tikken maar zijn broer Loet, die achter hem opgesteld stond, kapte daarop de bal vrij en schoot deze in de verre hoek van het doel van ZSGOWMS (3-2).

Voor het DSOV publiek had de wedstrijd nu wel afgefloten mogen worden maar de scheidsrechter plakte er nog een vijftal spannende minuten bij. DSOV hield stand en kon dus een mooie en toch wel verassende overwinning op haar lijst bijschrijven. Voor ZSGOWMS betekende de nederlaag dat een kampioenschap definitief uit zich was, ook al omdat koploper SCBP22 wel de volle winst had geboekt en daarmee kampioen is geworden.

De muziek van DJ DaVinci ging aan, de barbezetting was op stoom en de hamburgerkraam ging open. Daarmee kon het DSOV legioen op het volle terras nu uitgebreid gaan nakaarten en de wedstrijd, competitie, de wereldpolitiek en eventuele roddels nog eens doornemen.

Volgende week maandag nog één uitwedstrijd te gaan tegen Roda 23 in Amstelveen, dat zal ook de laatste wedstrijd worden van trainer Lex van der Horst die volgend jaar bij KDO aan de slag gaat. Maar omdat vandaag de laatste thuiswedstrijd was werd Lex nu al door de voorzitter en spelers bedankt met een toespraakje en cadeau met zijn favoriete biertje(s).

Op 25 juni is de afsluitdag van het seizoen. Heb je dat nog niet gedaan, zet die datum dan vast in je agenda.