Eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse in winst omgezet! DSOV 1 - DIOS 1 3-0

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Met een bal van de kersverse wedstrijdsponsor Premium Liften en de openingsgoal van de pupil van de week Koray Yuksel,  kon de eerste thuiswedstrijd dit seizoen beginnen onder ideale weersomstandigheden.

Na een rustige openingsfase waarin DSOV het betere van het spel had, constateerde de scheidsrechter een handsbal van keeper Bjὃrn Haggerty, wat DIOS een vrije trap opleverde, net buiten de zestien meter. Gelukkig voor alles wat DSOV was verdween de bal hoog over het doel.

Kort daarna, in de 19e minuut, nam Nicolai (Nico) Bogomolov de bal goed mee naar binnen vanaf de linkerkant, gaf voor op Stan Raji die de 1-0 achter keeper Rinse Klinkenberg schoot. Ook hierna hield DSOV het betere van het spel met enkele fraaie voorzetten van de vleugels Leroy Sprengers en Loet de Kwant. Maar jammer genoeg werden deze mogelijkheden niet benut en bleef de stand tegen de verhouding in, ongewijzigd tot aan de rust.

In de tweede helft kroop DIOS uit zijn schulp en drong daarmee DSOV terug op eigen helft waardoor de vrees van een herhaling van vorige week gevoeld werd door de grote aanhang uit Vijfhuizen.

De technische staf probeerde dit te kantelen door een groot aantal wissels toe te passen. Spiros Lomis en Vince de Kwant kwamen voor Jazz Prins en Loet de Kwant. Even later gevolgd door Nick Wals en Achie voor Leroy Sprengers en Danny Rathebe.

Dit bracht nieuw vuur in het spel van DSOV maar uiteindelijk was het aan het uitstekende keeperswerk van Bjὃrn te danken dat  de 1-0 gehandhaafd bleef.  Vermeldenswaard is ook het prima verdedigende werk van Teun Teeuwen die later terecht tot beste speler werd uitgeroepen.

Maar dat de omzettingen niet onterecht waren bleek uit de 2-0 in de 75e minuut, toen Vince met een voorzet Nick Wals bereikte die de bal via de binnenkant van de paal binnen werkte.

Hiermee was de wedstrijd beslist wat echter nog niet genoeg was voor de ploeg van Lex van der Horst. Achie werd in de diepte aangespeeld, zette goed door tegen een stug verdedigende speler van DIOS en werd toen onreglementair gestuit in het strafschopgebied.

De toegekende penalty werd daarop onberispelijk benut door Vince de Kwant.

Deze goal in de 86e minuut betekende de 3-0 eindstand en toen de scheidsrechter uiteindelijk voor het einde floot bleef het daarna nog lang onrustig op het gezellig drukke, zonnige terras van DSOV.