DSOV laat een overwinning aan zich voorbij gaan en speelt gelijk tegen ROAC (2-2)

tel. 071-5018886

Na een voetbal vrij weekend mochten onze mannen het vandaag op een veld met echt gras opnemen tegen het ROAC van ex hoofdtrainer Bart Jansen. De meegereisde supporters waren benieuwd of DSOV de verloren wedstrijden van vorige weekenden hadden verwerkt en met nieuw elan aan de stip zouden verschijnen.

Dat bleek inderdaad het geval. DSOV knalde uit de startblokken na het fluitsignaal van de scheidsrechter. Direct werd de tegenstander bij de keel gegrepen met direct spel en gevaarlijke aanvallen. ROAC wist even niet waar het zoeken moest en kon In de tweede minuut al direct de eerste tegentreffer incasseren. Een mooie voorzet van rechts van Vince de Kwant werd door Spiros Loomis met een mooie kopbal tot doelpunt verheven (0-1).

Het leek even of DSOV zelf schrok van de snelle voorsprong. Het nam wat gas terug wat ROAC de gelegenheid gaf om op adem te komen. Toch pakte DSOV het weer op en kwam weer met gevaarlijke aanvallen in de buurt van het doel van ROAC. In de 20e minuut was het weer raak voor DSOV. Een voorzet van Kay Gerritsen kwam uiteindelijk voor de voeten van Nick Wals die om zijn as draaide en de bal In het doel knalde (0-2).

Een fel druk zettend DSOV met uitblinker Kay als dirigent in het midden zorgde er verder voor dat ROAC er niet echt aan te pas kwam. Sterker nog, DSOV had eigenlijk verder afstand moeten nemen maar helaas gingen een aantal goede kansen, zoals een spectaculaire omhaal van Spiros Loomis, verloren. De rust werd dan ook bereikt met een toch wel geruststellende 0-2 voorsprong.

Het wedstrijdniveau in de tweede helft was een stuk minder met twee zwoegende ploegen die elkaar in evenwicht hielden. Voor DSOV was er tot aan de tachtigste minuut weinig aan de hand, hoewel het wel leek het of de krachten langzaam begonnen weg te vloeien. Van druk zetten, zoals in de eerste helft, was geen sprake meer. In die tachtigste minuut nam rechtsback Danny Rathebe iets teveel hooi op z’n vork met een onnodige rush naar voren. Na balverlies volgde een aanval van ROAC waarbij aanvaller Bart Hoogenboom profiteerde van warrig verdedigen en de bal langs keeper Björn Haggerty kon schuiven (1-2). Meteen was de spanning terug in de wedstrijd en werd het peentjes zweten voor het DSOV legioen(tje). Helaas ging het in de 85ste minuut weer mis na een individuele fout. Laatste man Koen Duijtshoff probeerde via het midden op te bouwen maar de pass werd onderschept en de bal werd door ROAC via een paar schijven voor het doel gebracht. De vrijstaande Sam van der Geest wist daar wel raad mee en schoot de gelijkmaker tegen de touwen (2-2). Ook DSOV hing nu in de touwen en mocht blij zijn dat een volgende aanval van ROAC door keeper Björn werd gekeerd en een daaropvolgende aanval net naast ging. Zo lukte het DSOV om de 2-2 naar de eindstreep te brengen zodat in ieder geval een punt mee naar Vijfhuizen genomen kon worden.

Intussen was het zwoele najaarszonnetje achter de wolken verdwenen en was het toch fris geworden. Hoog tijd dus om de kantine van ROAC op te zoeken om terug te blikken op deze toch wel wat teleurstellende afloop van de wedstrijd.

Volgende week ontvangen we KDO op de Zijdewinde. Als we dan het spel van de eerste helft van vandaag de hele wedstrijd vol kunnen houden, dan kunnen we met een positief gevoel de strijd aangaan.