1e klasse/2e klasse 1e ronde 1e kl. A / 2e Kl. AB

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Het DSOV legioen zag deze verlenging van het seizoen wel zitten en was al vroeg naar de Zijdewinde getogen. Het beloofde een mooie zonovergoten dag te worden. Hoewel Jeroen in Roggel van een welverdiende vakantie geniet is het barpersoneel vastbesloten deze stresstest tot een goed einde te brengen. Er waren extra toegangskaarten gedrukt om de penningmeester bij grote drukte nog een duwtje in de rug te geven, die vonden hun weg naar het, in groten getale, toegestroomde publiek. Sommigen hadden hinder ondervonden van het verkeersaanbod bij de MudMasters in De Groene Weelde, maar vonden voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Tiesinga een plaatsje in de zon.

Zij zagen dan ook het eerste wapenfeit van die middag, Samuel Vreugdenhil, de pupil van de week verschalkte de HSV doelman. Daarna gingen de grote mannen aan het werk en werd het tijd voor uw reporter om plaats te nemen achter de bar om assistentie te verlenen aan Brenda, Peter, Juria en Patricia. En da's niet handig als je Ton hebt beloofd een verslag te schrijven.

Vandaar dat onze grote dank èn waardering uitgaat naar de onvermoeibare Simon Luybé van het Haarlems Dagblad die met zijn scherpe analyse zijn lezers elke week weet te boeien. Onderstaand zijn, integraal overgenomen, verslag :

DSOV uit de eerste klasse

Een gemiste strafschop is DSOV bij een 1-1 tussenstand duur komen te staan. Uiteindelijk werd met 1-3 van HSV verloren en is degradatie naar de tweede klasse een feit.

Vijfhuizen Uitgerekend de meest constante speler van het seizoen Vince de Kwant werd daardoor de schlemiel van de middag. „Twee uur na de wedstrijd kan ik het een beetje relativeren maar ik zit er wel mee. Het is het dieptepunt uit mijn carrière. De eerste keer dat ik een penalty niet raak schiet voor DSOV. Kan mij trouwens niet heugen wanneer de laatste keer is geweest dat ik gemist heb.”

Over het moment zelf, was De Kwant eerlijk: „Zenuwen speelden deels parten maar ik had een hoek in gedachten. Om extra zekerheid in te bouwen, wilde ik de bal hoog in de hoek schieten. Maar mijn been stond niet strak waardoor ik naar achteren leunde”, zag de aanvaller zijn inzet over gaan.

En dan zal je net zien. Twee minuten later scoort HSV 1-2 en vlak voor tijd nog de 1-3. „Beide doelpunten waren buitenspel”, vertelde keeper Vince Agterhof na afloop. Ook verdediger Danny Rathebe en Vince de Kwant vinden dat.

Keeper Agterhof begon weifelend aan zijn zesde duel onder de lat. Het is de derde keeper dit seizoen bij DSOV nadat Tarek Kharboutli plotsklaps vertrok en onlangs Davy de Back hetzelfde deed. De jongeling grabbelde een paar keer in het eerste kwartier waarin HSV de betere was. Desondanks kwam DSOV deze fase ongeschonden door.

Mede door Agterhof die zich herstelde en redde op een inzet van Tim van de Flier. Ook Boris Hilferink schoot voorlangs. Pas vlak voor rust deed de thuisploeg iets terug. Een diepe bal op De Kwant werd in een keer voorgegeven maar Noud Kaagman liep er onderdoor. En De Kwant speelde Nick Wals in. Die draaide knap maar schoot naast. Zo leek het op 0-0 af te gaan maar hands van aanvoerder Joey de Kruif leverde de ploeg uit Heiloo een strafschop op. Onhoudbaar benutte Van de Flier deze.

In de tweede helft een sterker DSOV, al was HSV vanuit een hoekschop dicht bij de 0-2. „We speelden de laatste weken met een nieuw 5-3-2 systeem. Dat gaf ons zelfvertrouwen. Alleen de laatste wedstrijd tegen Uitgeest was matig. Na rust speelden we vandaag weer 4-3-3 en meteen ging het beter”, had De Kwant gezien.

Bij een schot van Noud Kaagman appelleerde iedereen voor hands maar scheidsrechter Tiesinga wimpelde dit af. De 1-1 viel wel. Stan Raji ging een een-twee aan met De Kwant en scoorde. Invaller Hicham Lechkar dolde een paar keer zijn tegenstander en DSOV rook de voorsprong. Tussendoor schoot Dennis Houtenbos van verre afstand onderkant lat.

Een kwartier voor tijd was het moment van de wedstrijd. Rathebe werd gehaakt door invaller Max Dekker en arbiter Tiesinga wees nu wel naar de stip. Het zekerheidje De Kwant faalde. En niet veel later maakte Scott Metzelaar 1-2. In de resterende tijds kon DSOV geen vuist maken en na de inzet van Dekker, die via keeper Agterhof, de 1-3 aantekende, was degradatie een feit.

„Onderling hadden we al gesproken over volgend seizoen. Handhaving of degradatie speelt geen rol. Joey de Kruijff gaat terug naar DEM. Dat is een aderlating. Verder blijft de selectie grotendeels in tact”, zegt Vince de Kwant.