DSOV leidt onverdiend grote nederlaag in derby tegen Hoofddorp (0-4)

DSOV leidt onverdiend grote nederlaag in derby tegen Hoofddorp (0-4)

DSOV 1 (zon)

0 - 4

Hoofddorp s.v. 1 (zon)

Competitie

1e klasse A

Datum

19 maart 2022 18:30

Scheidsrechter

F. Meeuwenoord

Accommodatie

Sportpark Zijdewinde
Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Wellicht als opmaak naar toekomstige competities waarin de zaterdag en zondagafdelingen samengevoegd worden was de thuiswedstrijd tegen Hoofddorp op zaterdagavond gepland. Een derby tegen gemeentegenoot en grote broer Hoofddorp is natuurlijk altijd al reden om de wedstrijd te bekijken maar DSOV zorgde voor wat extra’s met een hamburgerkraampje ( de wedstrijd begon al om 18:30 uur) en een zanger na afloop. Er was dan ook veel publiek afgekomen op deze wedstrijd. Hoofddorp had zelfs zijn H-Side supporterslegioen meegenomen. 

Vooraf natuurlijk de gebruikelijk statiefoto met wedstrijdsponsor CoffeeClick, toevallig sponsor van zowel DSOV als Hoofdorp, en daarna de opening van het bal door pupil van de week Lars Boon.

2Q9A8716.JPG

Zo kon de wedstrijd beginnen. Het werd een open strijd waarin beide ploegen volop de aanval zochten en veel energie in de wedstrijd legden. De eerste kansen kwamen dan ook al snel, waarbij eigenlijk de beste voor DSOV waren. Echter, Hoofddorp keeper Guus Zuidema, in de uitwedstrijd in Hoofddorp ook al een bijna onoverkomelijke horde, had besloten zijn doel schoon te houden en deed dat dan ook met verve. DSOV schoten van veraf en dichtbij werden alle door hem gepareerd. Aan de andere kant was het af en toe alle hands aan dek voor o.a. de sterk spelende Chris Uijtenhaak om de aanvallers van Hoofddorp van het doel af te houden. In de 28ste minuut ging het mis voor DSOV. Eén van de aanvallers van Hoofddorp kreeg buiten het strafschopgebied teveel tijd en ruimte om aan te leggen waarna zijn schot langs keeper Davy de Back het doel in vloog (0-1). Weer een domper voor onze mannen maar reden om nog nadrukkelijker naar een doelpunt te zoeken. Het lukte echter niet om voor rust nog gelijk te komen.

Na rust, een nog feller DSOV dat Hoofddorp onder druk zette. Dat resulteerde in weer een aantal goede kansen maar keeper Guus Zuidema wilde van geen wijken weten. Toch hing de gelijkmaker in de lucht. Die kwam er niet, wel de 0-2 met een intikker na een hoekschop van Hoofddorp.

2Q9A9002.JPG

Voor DSOV liep daarmee het ballonnetje leeg. Het bleef proberen maar de overtuiging en goede veldspel was weg. Na de 0-2 werd het nog zuurder toen Hoofddorp buiten het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen. De mooi genomen trap zeilde over de aan de grond genagelde keeper Davy de back het doel in (0-3). Bij DSOV zakten de koppies en terwijl een deel van het DSOV legioen al teleurgesteld richting kantine koerste kwam nog een 0-4 op het scorebord na een mooie en snelle aanval door de moe gestreden DSOV linies.

Zo eindigde deze derby in een zeer teleurstellende, onverdiende en ruime nederlaag. Het leek op een kopie van de thuiswedstrijd tegen LSVV, ook 4 tegendoelpunten terwijl DSOV minimaal net zo sterk was. Maar ja, kansen moeten een keer verzilverd worden en het doel moet beter dicht gehouden worden. Misschien heeft Hoofddorp keeper Guus nog een paar tips. Wie weet, gaat het volgende week tegen het goed draaiende AGB eindelijk wel lukken.

Als DSOV speler van de wedstrijd werd Chris Uijtenhaak uitgeroepen. Zijn werklust was een voorbeeld. Of zijn wandelende vader dat nog heeft mee mogen maken is uw verslaggever niet bekend. 

Intussen was het knap koud geworden langs de lijn. Hoog tijd om na te gaan kaarten in de kantine. Omdat veel Hoofddorpenaren en DSOV’ers elkaar in meer of minder mate kennen werd het nog een mooie reünie, hoewel het helaas niet meeviel om boven het geluid van de ingehuurde zanger uit te komen.  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!