DSOV wint eindelijk weer eens, nu tegen Kolping Boys (3-1)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Na twee grote en beschamende nederlagen konden onze mannen zich vandaag revancheren voor het thuispubliek tegen Kolping Boys, een team waar in het verleden nog niet veel succes tegen behaald was. Om nog niet verder de kelder van de ranglijst in te glijden zouden drie punten erg welkom zijn en zeker voor onze wedstrijdsponsor van vandaag Automobielbedrijf Blankert.279369687_4882156651893058_384539340290558273_n.jpg

Voor de familie Groot was het een grote middag. Teun, als pupil van de week en natuurlijk als eerste scorende, vader Marcel gastheer en opperregelaar van de wedstrijd. Daarnaast op veld 2, nicht Nina Groot, actief in het DSOV vrouwen 1 team in een helaas verloren wedstrijd tegen Sporting ’70.

De opstelling van onze mannen kende een verassing in de vorm van keeper Vince Agterhof. Vince klopte al een tijdje aan de deur van het eerste en na de nederlagen van afgelopen weken had de staf besloten Vince een kans te geven.

Na de openingsgoal van Teun gingen onze mannen aan de slag onder een lekker aprilzonnetje wat betekende dat het op het terras weer goed toeven was. Er ontspon zich een wedstrijd die heen en weer golfde en waarin aan beide kanten wat kansen waren maar die niet echt spectaculair wilde worden. Een doelpunt bleef dan ook uit. Wel viel de grote inzet van de mannen van DSOV op die inderdaad blijkbaar van plan leken om de negatieve spiraal van de afgelopen weken om te draaien. De rust werd bereikt met een 0-0 brilstand.

Het spektakel hadden beide teams blijkbaar bewaard voor de tweede helft want er gebeurde in die 45 minuten van alles. Het begin had nog eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft waarbij Kolping Boys wat sterker leek te gaan worden. Totdat in de 57ste minuut de erg sterk spelende Othman Lechkar op links Vince de Kwant weg stuurde. De lage voorzet van Vince werd vakkundig door de meegelopen Kai Gerritsen het doel in getikt (1-0). Zo’n vijf minuten daarna, omstreeks de 62ste minuut, een nieuwe aanval op links, nu opgezet door Chris Uijtenhaak die Dylan van den Boogaard op weg stuurde. Ook Dylan gaf de bal keurig voor waar Nick Wals klaar stond om de 2-0 aan te tekenen. Zo’n comfortabele voorsprong was lang geleden. Het DSOV legioen met voorman Cor hief de bekende gezangen al aan.

Kolping Boys ging nu drukken en alles op alles zetten om de aansluittreffer te forceren maar DSOV verweerde zich met alle macht maar kreeg nu te maken met de verder best goed leidende scheidsrechter die in een gele trance terecht gekomen leek te zijn. Bijna elke overtreding van een DSOV speler werd met geel beloond. een beetje treurig was de gele kaart voor Chris Uijtenhaak die ver verwijderd van het spel na een blessurebehandeling een stukje van het veld afsneed om tot de zijlijn te komen. Voor overtredingen van spelers van Kolping Boys werd wel gefloten maar op één uitzondering na kwam voor hen een gele kaart maar moeilijk uit de broekzak. Het DSOV legioen roerde zich nadrukkelijk maar maakte zich ook wat zorgen. Onze mannen lieten zich er echter niet door van de wijs brengen en bleven geconcentreerd en met grote inzet spelen en de debuterende keeper Vince stond onverschrokken zijn doelgebied te verdedigen.

Door het offensief van Kolping Boys kwamen er ruimtes vrij en bij een snelle aanval in de 81ste minuut lukte het Vince de Kwant om met een mooie krul de voorsprong nog verder uit te bouwen (3-0).

Vlak voor tijd bracht trainer Lex van der Horst nog kind van de club en debutant Teun Teeuwen in de ploeg en ook Danny Ratheebe mocht na lang blessureleed weer een paar minuten maken.20220501_DSOV-050.jpg

De scheidsrechter had ook voor hun nog wat geel op zak. Daarnaast promoveerde hij een lichte overtreding in het strafschopgebied van DSOV tot strafschop. Deze werd door de spits van Kolping Boys Joey Gijzen onhoudbaar langs keeper Vince geschoven (3-1). Verdere schade op het gebied van gele kaarten en doelpunten werd niet geleden en zo kon DSOV eindelijk weer eens een mooie overwinning bijtekenen.

Na veel chagrijn de laatste weken nu gelukkig weer eens positief nieuws. Op het zonnige terras met zanger kon dit uitgebreid gevierd worden. Voor de familie Groot was het, ondanks de nederlaag van Nina, een mooie dag nadat bekend werd dat ook PSV had gewonnen...

Tot Man of the Match bij DSOV werd Othman Lechkar uitgeroepen. Met zijn sterke spel tot aan zijn vervanging had hij een grote inbreng in de overwinning. Zijn uitverkizing, maar natuurlijk ook e overwinning werd uitgebreid gevierd in de kleedkamer.

Volgende week gaan we naar het Hertogspark in Rijpwetering voor de wedstrijd tegen ROAC dat op de laatste plaats staat. ROAC is overigens ook de toekomstige club van onze oud trainer Bart Jansen. Met de inzet en instelling van vandaag moet ook daar resultaat behaald kunnen worden.