Voetbal: DSOV maakt het gehavend Uitgeest te gemakkelijk (2-2)

Voetbal: DSOV maakt het gehavend Uitgeest te gemakkelijk (2-2)

DSOV 1 (zon)

2 - 2

FC Uitgeest 1 (zon)

Competitie

1e klasse A

Datum

6 juni 2022 14:30

Scheidsrechter

B. Oosterlaken

Accommodatie

Sportpark Zijdewinde
Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie ging nergens over. Uitgeest veilig en DSOV in de nacompetitie. Het weer vond dat ook en zorgde daarom maar voor een natte ambiance waarbij de DSOV luifel en parasols op het terras voor de supporters goede diensten deden.

In de voorbeschouwing werd al gerept van een wedstrijd “om des keizers baard”. Even googelen en je ziet wat dat eigenlijk betekent: “Er is geen belang verbonden aan het spel, de uitkomst doet er eigenlijk niet toe. Eigenlijk is de activiteit die om des keizers baard plaats vindt (vaak is dat een wedstrijd) nutteloos". Dat leek vandaag ook het geval.

Voor Uitgeest speelde dit zelfs meer dan voor DSOV. Waar Vijfhuizen de Feestweek kent, kent Uitgeest het Internationale Cor Groenewegen Toernooi (ICGT). ICGT is niet alleen een internationaal voetbaltoernooi maar ook een aanzet tot vele festiviteiten waaronder optredens van nationaal vermaarde artiesten. Als dat in Uitgeest net zo gaat als in Vijfhuizen dan kon het ook niet anders dan dat Uitgeest met een fantasieopstelling aan de strijd met DSOV moest beginnen. Zo fantasievol zelfs dat de trainer van Uitgeest, Hilmar de Groot (55!), zichzelf in de basis moest selecteren.

Maar voordat de wedstrijd kon beginnen was er ruimte voor de wedstrijdsponsor Nico den Butter van De Hypotheker die naast jarenlange sponsor en Vriend van DSOV ook dit jaar weer wedstrijdsponsor was!

Traditioneel was ook de pupil van de week, dit keer  Muhammed Kaygisiz, uitgenodigd voor de aftrap. Maar het noodlot had net de dag daarvoor toegeslagen. Met een ongelukje had Muhammed op zaterdag zijn arm gebroken. Stoer genoeg was hij er wel maar kon voorzichtigheidshalve niet het openingsdoelpunt voor zijn rekening nemen.  

Trainer Hilmar de Groot in actie

Ondanks het treurige weer was het DSOV legioen toch wel met redelijk getale opgekomen. Een deel daarvan bestond uit het tweede team dat eerder deze week kampioen was geworden en later nog gehuldigd zou worden. Uw verslaggever had de zomer in zijn bol en was in korte broek en witte benen op komen dagen in de hoop dat uiteindelijk het zonnetje toch nog het meest zonnige terras van de Haarlemmermeer en omstreken zou bereiken. Die hoop bleek overigens naarmate de wedstrijd vorderde en de regen aanhield ijdel en die witte benen werden steeds witter en kouder.

Tja, en dan de wedstrijd, die keizers baard droop er wel erg af. Een DSOV dat heer en meester was in de eerste helft en daarom meer dan verdiend na een minuut of tien (de tijd op het scorebord werd niet aangegeven) door een mooie ingekopte bal door Stan Raji op voorsprong kwam (1-0). Niet lang daarna kwam de ploeg op 2-0 door een mooie lob van Noud Kaagman. Niks aan de hand dus en het DSOV legioen maakte zich, al keuvelend onder de parasols en luifel, op voor een nog grotere voorsprong. De verrassing was dan ook groot toen Uitgeest opeens via Tinus Putter vlak voor rust de aansluittreffer wist te maken na een enorm misverstand tussen de DSOV verdediging en keeper Vince Agterhof (2-1). Een dompertje maar gezien het spelbeeld niet onoverkomelijk.

Intussen was de hamburgerkraam door vice voorzitter Jaap Litjens geopend zodat toeschouwers lekker met vette vingers en een gevulde maag konden opwarmen.

  
Na de rust bleek trainer Hilmar van Uitgeest zichtzelf vervangen te hebben en mocht dus van een welverdiende rust genieten in de droge dug out. Het spel in de tweede helft werd er echter niet beter op. Nog steeds een overwicht van DSOV maar een steeds beter reagerend Uitgeest. Veel kansen kon DSOV niet meer creëren en met weer een onverwachts hoeradoelpunt van Uitgeest, waarbij de DSOV defensie er weer niet goed uitzag werd het zelfs gelijk (2-2). De inzet van 5 wisselspelers aan de kant van DSOV wist geen doorbraak te forceren en zo werd 2-2 de eindstand. De baard van de keizer werd er niet langer of korter van maar het was in ieder geval de afsluiting van de reguliere competitie die vanwege corona toch ook weer een vreemd verloop had. De terechte kampioen werd Kampong en degradant werd ROAC, de nieuwe club van onze oud trainer Bart Jansen.      

Man of the Match voor DSOV werd dit keer Stan Raji die, gezien zijn goal en goede spel op het middenveld, na een vervelende schouderblessure weer helemaal terug bleek te zijn. 


De middag was nog niet voorbij want natuurlijk moesten de kampioenen van het tweede nog in het zonnetje worden gezet met een toespraak van ex interim voorzitter Rob van Haaster, een kampioenschild, bloemen, een heleboel bengaals vuur, flessen met bubbles en uiteraard de felicitaties van de hele vereniging. Ook was onze Amsterdamse zanger weer paraat om met de bekende liederen de kampioensvreugde aan te jagen.
Nu op naar de nacompetitie. De tegenstander in de eerste (thuis)wedstrijd blijkt HSV uit Heiloo te zijn geworden. Een oude bekende want bij promotie uit de derde klasse was in de finalewedstrijd HSV ook onze tegenstander. Toen liep het succesvol af en laten we hopen dat het dit keer weer zo is. Zeker met massale support van ons legioen moet dit te doen zijn. HSV is in West 1 2A periodekampioen geworden en is uiteindelijk geëindigd op de derde plek in de ranglijst. Alle hands aan dek dus en met z'n allen volgende week naar de Zijdewinde om onze mannen naar een overwinning te supporten. De wedstrijd begint dit keer weer gewoon om 14:00 uur. Als DSOV wint hebben de mannen nog twee wedstrijden voor de boeg!  Bij winst op 16 juni (thuiswedstrijd) is de laatste wedstrijd op 19 juni (ook thuis).
  

Na al dit gecijfer en na rijp intern beraad toog uw verslaggeven op tijd maar met koude benen huiswaarts om daar een lekker warme en lange joggingbroek aan te trekken.

Uw trouwe verslaggever

Klik hier en hier voor meer foto's

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!