DSOV - AGB, een wedstrijd met twee gezichten

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Een wedstrijd met twee gezichten die met een beetje geluk de andere kant op was gevallen!

Een fraaie lentedag was het décor voor de altijd lastige thuiswedstrijd tegen AGB. Een aantal blessures noopte trainer Lex van der Horst te wijzigen naar een valse 4-4-2 om de tegenstander zo goed mogelijk te bestrijden.

De wedstrijsponsor van vandaag was de firma RedCabs van onze eigen 1ste elftal speler Roberto de Randami en pupil van de week Joep Spape. Joep schoot koel zijn doelpuntje binnen.

De wedstrijd begon met een zeer energiek AGB dat met haar snelle en behendige spelers het DSOV direct erg moeilijk maakte. Zeker aanvaller Meric was een plaag voor de verdediging.

In de elfde minuut was er een vrije trap voor AGB op 20 meter van de goal en aanvoerder Hursut Meric plaatste zich achter de bal. Zijn trap zeilde naar de linkerbovenhoek maar Davy de Back deed hetzelfde en klemde de goed geplaatste bal fraai.

Even later schoot Bakary Jobe in kansrijke positive voorlangs en het massaal toegestroomde DSOV-publiek kreeg het idee dat het vandaag wel eens onze kant op kon vallen. Dit werd even later echter onderuit gehaald toen Hassan Aanzi de bal bij de tweede paal binnen werkte en de stand naar 0-1 tilde.

Deze stand werd vrij snel (in de 23e minuut) door de nummer 9 van AGB naar 0-2 verdubbeld en dat deed het ergste vrezen. De "Kenners" van het Kennerslaantje verlegden intussen hun aandacht naar een eerste proefeditie van het aankomende fotoboek in het kader van DSOV 90 jaar.

De ruststand was met de 0-2 achterrstand bereikt en dat gaf de trainer de opdracht de koppies weer omhoog te krijgen voor de tweede helft.

Dit was wonderwel gelukt want binnen twee minuten na rust scoorde Kay Gerritsen na een fraaie combinatie de aansluitingstreffer, 1-2. Op het heerlijk zonnige terras geloofde de DSOV aanhang weer in een revival. Dit had vorm kunnen krijgen als de daaropvolgende kansen iets meer opgeleverd hadden. Achtereenvolgens kwam Nick Wals in scoringspositie na een mooie combinatie met Kay Gerritsen maar stuitte op de goed uitgekomen keeper van AGB. Bij een volgende kans schoot Kay zelf op fraaie wijze tegen de lat. Jammer genoeg werd deze reeks onderbroken door een ongelukkige eigen goal van Joey de Kruif en veranderde de stand in 1-3.

Toch bleef DSOV strijden voor een beter resultaat. Wouter Haarmans en Stan Raji kwamen voor wedstrijdsponsor Roberto de Randami en Lars Kinkel. De druk van DSOV werd verder opgevoerd en AGB deed alles om de wedstrijd toch nog over de streep te trekken. Toen Bianco Carolina werd ingebracht voor Othman Lechkar zette DSOV nog een keer vol aan. Dit resulteerde in een vrije trap toen Bianco werd gevloerd net buiten de zestien. Kay Gerritsen (man of the match) plaatste zich achter de bal en schoot deze, buiten het bereik van de keeper, maar helaas weer op de paal.

Maar ook nu gaf DSOV zich nog niet gewonnen en in de 89e min schoot Bianco Carolina de 2-3 op het (uitgevallen) scoreboard.

Jammer genoeg bleek dit te laat om AGB nog in de problemen te brengen want de goed leidende scheidsrechter Rob Wassink floot kort daarna voor de laatste keer.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen SDZ, maar de opleving in de tweede helft geeft goede hoop dat we het tij kunnen keren.

Komt allen om ons vlaggenschip te steunen!