DSOV verliest geflatteerd van LSVV (0-4)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Na het verlies van afgelopen donderdag in de uitwedstrijd tegen Uitgeest konden onze mannen vandaag proberen weer in de goede flow te komen door een overwinning te boeken tegen LSVV. Dat lukte helaas niet.

Het was zonnig maar een snerpende wind maakte het ijskoud langs de lijn (of wellicht was het vers gemillimeterde kapsel van uw verslaggever een beetje teveel van het goede). Het DSOV legioen zocht dan ook wijselijk het zonnige terras op dat net uit de wind lag. Een aantal die hards, waaronder de mannen van het Kennerslaantje, bleven volhardend op hun stek langs de lijn.

Na de opening van de wedstrijd door pupil van de week Jesse Braakman ging DSOV voortvarend van start. Met goed veldspel rolden de aanvallen op de verdediging van LSVV af met als gevolg grote kansen, vooral uit een aantal voorzetten en corners. Helaas ging de bal het LSVV doel niet in, soms vanwege te hoog of naast mikken maar soms ook vanwege miraculeuze reddingen van de LSVV verdediging en dan met name de keeper.

Na zo’n 15 minuten leek de DSOV storm wat uitgeraasd en kon LSVV wat beter in het spel komen. Bij een van de eerste aanvallen kreeg LSVV een vrije trap buiten het 16 meter gebied. Keeper Danny bleef op de grond genageld staan en de verdediging zag er ook niet goed uit. Zo kon een LSVV aanvaller de bal inkoppen en stond DSOV na al die kansen opeens achter (0-1). Onze mannen waren daarna een poos van slag, het goede veldspel was verdwenen en de dreiging was eruit. LSVV kwam niet meer in gevaar. Tegen het eind van de eerste helft herpakte DSOV zich weer enigszins maar de achterstand bleef.

Het begin van de tweede helft leek wel een kopie van de eerste helft. DSOV kwam weer goed uit de startblokken en weer ontstonden een aantal kansen, de een nog groter dan de ander.

Maar de keeper van LSVV (die uit het 7e gerekruteerd bleek te zijn) weigerde te capituleren en hield zijn doel schoon. Helaas, ook net zoals in de eerste helft was het weer LSVV die tegen de verhouding in wel scoorde. Omstreeks de 60ste minuut, weer een vrije trap voor LSVV, weer matig verdedigen en weer een weifelende Danny, dus weer een doelpunt via een kopbal (0-2). Ook nu weer betekende dit het einde van het goede spel van DSOV. Het werd gehaast, onnauwkeurig maar ook niet fel genoeg. Daardoor kon LSVV het omstreeks de 70ste minuut nog erger maken door de 0-3 te scoren na een mooie aanval die kundig afgerond werd. Een penalty voor LSVV na een overtreding net binnen het strafschopgebied van DSOV, niet lang voor tijd, betekende ook nog de 0-4. Dat werd zelfs de meest doorgewinterde die hards langs de lijn teveel. Ze togen dan ook massaal naar het wat warmere terras of naar de nog warmere kantine. Daar misten ze geen doelpunt meer want de eindstand was bereikt.

Een zeer teleurstellende middag met een 0-4 eindstand in het voordeel van LSVV maar met een 10-4 kansenstand voor DSOV.

In plaats van een mooi plekkie in de middenmoot bengelt DSOV nu weer in de lagere regionen van de ranglijst. Dan moeten we maar volgende week de punten ophalen, dit keer in de uitwedstrijd tegen Kolping Boys in Alkmaar, ook een geduchte tegenstander. Natuurlijk blijft het DSOV legioen de mannen steunen dus we verwachten weer veel DSOV'ers op het sportcomplex “De Nollen”.

Uw verslaggever trok zijn mutsje nog maar een keer dieper over zijn gemillimeterde hoofd en toog door de vrieskou teleurgesteld naar huis.

Klik hier voor foto's op de DSOV facebook pagina's.