DSOV pakt puntje mee uit Amsterdam (SDZ – DSOV 2-2)

1014AK
AMSTERDAM
tel. 020-6821819

Vandaag mocht DSOV proberen een paar broodnodige punten te pakken tegen het 100 jarig SDZ in Amsterdam. Na de winterse taferelen van donderdag en vrijdag was het vanmiddag opvallend lekker voetbalweer met een mooi zonnetje en een klein buitje. Het was dus goed uit te houden voor het meegereisde legioen waaronder Cor en Jeroen, die de afstand, getooid met DSOV vlag, wandelend hadden afgelegd.

Na de nederlagen van de afgelopen weken en de voorlaatste plaats zou je toch denken dat DSOV met het mes tussen de tanden de wedstrijd zou aanvangen en meteen volle bak zou geven. Niets was minder waar. Toeschouwers die na de 6e minuut arriveerden hadden al twee doelpunten gemist, helaas voor DSOV vielen die in het DSOV doel. Al in de 3e minuut lag de bal achter keeper Davy de Back en drie minuten later kon hij weer de bal uit het net rapen. DSOV stond erbij en keer ernaar.

Gelukkig werd DSOV met de 2-0 wakker en begon te denken aan voetballen. Daarmee kwam de wedstrijd in balans en kwamen er ook voor DSOV kansen. In de 12e minuut kon de ploeg de aansluitingstreffer noteren. Een vrije trap van Hicham Lechkar belande op het hoofd van de goed ingelopen Wouter Haarmans die met een snoekduik de 2-1 inkopte. Met af en toe wat kunst en vliegwerk voorkwam de DSOV verdediging een grotere achterstand en toen in de 30ste minuut de weer goed spelende Kai Gerritsen de voorzet van Nick Wals de bal in het SDZ doel kon tikken was de schade van het begin van de wedstrijd helemaal ingelopen (2-2). Zo werd de rust bereikt maar voor het zover was viel de jonge Stan Raji uit met een vervelende schouderblessure.

Na rust bleek het gedaan met de doelpunten. Hoewel beide ploegen nog veel energie stopten in de wedstrijd, het spel op en neer ging en er aan beide kanten kansen waren ging de bal niet meer over een doellijn. DSOV keeper Davy de Back speelde sterk en hield z’n doel schoon. In de 80ste minuut werd het nog even spannend voor DSOV toen het met 10 man kwam te staan na twee keer geel voor Hicham Lechkar. Gelukkig konden de tien overgebleven DSOV mannen de boel dicht houden en zelfs nog een grote kans creëren. Helaas werd de inzet van de ingevallen Vince de Kwant door de SDZ keeper gekeerd. Zo werd de wedstrijd afgefloten met een 2-2 eindstand.

Toch dit keer wel een puntje en dat is al wat na al die nederlagen. Het tekent ook dat DSOV niet bang hoeft te zijn voor de hoog geplaatste ploegen. Wel zal het veel beter bij de les moeten zijn bij de start van de wedstrijd anders blijven de mannen achter de feiten aanlopen.

Voor SDZ was het nog een bijzondere middag want eindelijk kon na twee jaar coronauitstel, het honderd jarig bestaan van de club gevierd worden. Met eerst een officieel gedeelte (speech van een KNVB vertegenwoordiger) en daarna het onvermijdelijke zangertje met het onvermijdelijke repertoire werd het feest opgeluisterd. Ook vanaf deze plek feliciteert DSOV SDZ met deze mooie mijlpaal. Voor DSOV is het ook een bijzonder jaar want 10 jaar jonger dan SDZ viert het eind juni haar 90 jarig jubileum.

Of onze wandelaars Cor, Jeroen en de DSOV vlag nog een lift terug naar Vijfhuizen konden scoren was bij het ter publicatie gaan van dit verslag niet bekend. Natuurlijk was teruglopen ook een optie.

Volgende week kunnen we ons opmaken voor de mooie thuisderby tegen Hillegom. Dat zijn normaal spectaculaire wedstrijden dus we rekenen ten eerste op een tot op het bot gemotiveerd DSOV en natuurlijk op een mooie wedstrijd met hopelijk een overwinning.