DSOV redt het niet in Uitgeest en verliest (3-1)

Zienlaan 2
1911TR
UITGEEST
tel. 0251-312323

De inhaalwedstrijd tegen de altijd lastige tegenstander Uitgeest ving aan op een koud en steenhard veld, om 20.30 uur, deze donderdagavond.

Uitgeest had zich duidelijk voorgenomen fanatiek uit de startblokken te komen en begon met hoog druk zetten over het hele veld. Dit leidde al in de derde minuut tot onnodig balverlies van DSOV op het middenveld waarna de snelle spits van Uitgeest, Thijn Ursem meteen in de diepte werd aangespeeld. Met een klein gelukje nam hij de bal perfect mee en gaf keeper Davy de Back het nakijken.

Een slecht begin maar pluspunt was dat nu niet meteen de koppies omlaag gingen. Het bleef wel moeizaam en we kwamen nauwelijks tot uitgespeelde kansen.

Het spel was slordig op het middenveld waarbij regelmatig balverlies werd geleden. Een dergelijk moment resulteerde in de 2-0 nadat aan de zijlijn de bal werd ingeleverd. Weer werd snel diepte gezocht en nu was het Daan van den Booren die Davy verschalkte.

DSOV probeerde wel naar voren te spelen maar dat ging niet eenvoudig, op één moment vlak voor rust na. Vince de Kwant passeerde vanaf de linkerkant zijn directe tegenstander en werd daarna gevloerd binnen de zestien. Hij nam de daaruit voortvloeiende penalty onberispelijk zelf. Zo werd de rust bereikt met een overzienbare achterstand van 2-1.

Na rust waren de rollen omgedraaid wat het veldspel betreft. DSOV was voortdurend gevaarlijk op de helft van de tegenstander, die niets anders resteerde dan de voorsprong verdedigen met veel tijdrekken tot gevolg. Het wachten was op de gelijkmaker die zeker in de lucht hing toen Hicham Lechkar fraai op de lat schoot. Bianco Carolina schrok echter zo van de plotseling terugspringende bal waardoor hij niet in staat was deze tot treffer te promoveren. De druk bleef hoog, maar zonder te scoren.

Dan weet je meestal hoe het afloopt: dan loop je een keer tegen een counter aan die wel benut wordt. En zo gebeurde het, bij een tegenaanval was het weer Thijn Ursem die de belangrijke (voor Uitgeest) 3-1 scoorde.

Hierna bleef DSOV strijden om nog iets aan de achterstand te doen maar tevergeefs. En zo keerden de weer massaal aanwezige Vijfhuizenaren teleurgesteld huiswaarts.

Een jammerlijke onderbreking van een mooie reeks, maar er is alle geloof dat we dit oppakken aanstaande zondag thuis tegen LSVV, voor DSOV een beetje een angstgegner.

Komt allen want de punten zijn broodnodig!