0 - 0

1e klasse A

27 september 2020 14:00

Onbekend

Na een coronaquarantine van zo’n zeven maanden was het voor uw verslaggever vandaag de hoogste tijd tijd om het potlood weer eens op te pakken. Onze mannen moesten het in Uithoorn opnemen tegen Legmeervogels dat in vorige seizoenen altijd een stugge tegenstander is gebleken.

Even wennen hoe dit werkt in coronatijd. Wordt ook een verslaggever na zo’n lange reis nog wel toegelaten als het aantal toeschouwers een grens (welke?) bereikt? Het bleken zorgen om niks, de belangstelling was zeer matig, ook het DSOV legioen was beperkt aanwezig, en er was dan ook meer dan genoeg ruimte voor de 1,5 m op het mooi omzoomde veld van de gastheren.

Met een vers potlood en notitieblok stond uw verslaggever klaar voor de start. Helaas zouden beide attributen maar sporadisch aangesproken hoeven te worden.

Trainer Bart Jansen was wonderwel en gelukkig weer snel hersteld van zijn coronadip en kon dus dit keer op de bank plaats nemen. Na een mooie save van keeper-speler van de week Xavi van der Meij van Legmeervogels kon de wedstrijd beginnen.

De eerste helft kenmerkte zich door twee teams die veel inzet vertoonden maar die met slordig en matig veldspel het oog van de toeschouwer niet echt konden bekoren. Na een redelijke start van DSOV met in de 8ste minuut een mooi schot op doel van Vince de Kwant, werd Legmeervogels de meer gevaarlijke ploeg die af en toe kansjes creëerde met snelle aanvallen. De verdediging van DSOV wist de aanvallen echter steeds te neutraliseren. Zelf kwam het nauwelijks tot kansen. Een 0-0 ruststand was dan ook het resultaat.

Na rust eenzelfde beeld maar met een DSOV dan nu zelf ook wat kansjes kreeg. De grootste kansen waren echter voor Legmeervogels, zoals in de 58ste minuut toen een doorgebroken speler net door DSOV keeper Tarak Kharboutli gestopt kon worden. Bij nog een aantal kansen voor het DSOV doel blonk Tarek uit, geholpen door goed blokwerk van Damian Kramer. Aan de andere kant moest de keeper van Legmeervogels een paar keer gestrekt naar de hoek om schoten van Vince de Kwant onschadelijk te maken. Het spel ging heen en weer en het bleef spannend maar veel beter werd het spel niet. Zo werd de 0-0 eindstand bereikt.

Toch het eerste puntje en daar zijn we blij mee. Van een lange nazit was geen sprake. Looplijnen in de kantine, consumpties buiten, het maakt het er allemaal niet gezelliger op. Natuurlijk is het nodig in deze coronatijd en het spaart natuurlijk wel een hoop geld uit. Daarnaast een keer vroeg thuis…. tot schrik van het thuisfront….!